Yat üretim ve bakım merkezinde markalaşmalıyız

Yat üretim ve bakım merkezinde markalaşmalıyız

ABONE OL
21:50 - 29/11/2020 21:50
Yat üretim ve bakım merkezinde markalaşmalıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Serbest Bölge, dünya markalarının yer aldığı bölge haline geldi. Antalya Serbest Bölgesi, denizcilik, elektrik- elektronik, medikal sektörlerinde dünyanın önemli markalarının yer aldığı bir bölge haline geldi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Serbest Bölgesi’nde yat üretim, elektrik- elektronik ve medikal sektörlerinde faaliyette bulunan firmaları ziyaret etti.

Antalya Serbest Bölgesi İşletici ve Yatırımcı A.Ş (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, Vali Yazıcı’ya bölge hakkında bilgi verdi.

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenmediklerini belirten Gürses, ‘’Pandemi sürecinde üretim faaliyetlerimiz hiç kesilmedi. Çalışanlarımız işten çıkarılmadı. İstihdam sayımız geçen yılın rakamlarına göre 400 daha da arttı’’ dedi.

Yabancı ilgisi

Antalya Serbest Bölgesi ticaret hacminin yılsonu itibariyle geçen yıla göre yüzde 6 artışla 820 ile 830 milyon dolar arası kapatılacağını söyleyen Gürses, ‘’Antalya Serbest Bölgesi’nde bu yıl başlayan yatırımlar 2021 yılı ortalarında tamamlanacak.  Antalya Serbest Bölgesi’nde yatırım yapmak isteyen yabancı firma talepleri artıyor’’ dedi.

Yat üretim ve bakım merkezinde markalaşmalıyız

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Alya Yatçılık, Bihl Wiedemann ve Getinge Medikal firmasını ziyaret etti. Vali Yazıcı, Antalya Serbest Bölge’nin Akdeniz Bölgesinde en önemli Yat Üretim ve Bakım Merkezine dönüştüğünü söyledi.

Antalya’da üretilen yatların Amerika’dan Avustralya’ya kadar ihraç edildiğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Uluslararası arenada üretmiş olduğumuz yatlar ile kazandığımız prestijli ödüller sadece Antalya’mızın değil ülkemizin gururu olmuştur. Yat bakım ve üretim merkezini daha da geliştirerek markalaşmalıyız. Antalya Serbest Bölge, Akdeniz’deki en önemli yatırım merkezlerinden biri oldu. Bölgemiz Denizcilik, Elektrik- Elektronik, Medikal sektörlerinde dünyanın önemli markalarının yer aldığı bir bölge haline gelmiştir.’’

Pandemi sürecinde de üretime ara vermeden devam eden Serbest Bölge’de üretim ve tedarik zincirinin kırılmaması için özel bir çaba gösterdiklerini anlatan Vali Ersin Yazıcı şöyle devam etti.

‘’Antalya Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biridir. Yat sektöründen, tarım sektörüne, medikalden metal ve inşaata elektrik elektronikten, tekstile kadar birçok alanda firmalarımız üretim yapıyor. Özellikle medikal üretim yapan firmalarımız salgın sürecinde şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli katkılar sundu. Bu süreci en kısa sürede atlatacağız ve bölgeyi büyütmek, yatırımları, ihracatı, üretimi ve istihdamı artırmak için daha çok çalışmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.