Yasin Erkan Hoca Ahlen‘e veda etti

Yasin Erkan Hoca Ahlen‘e veda etti

ABONE OL
22:31 - 05/09/2019 22:31
Yasin Erkan Hoca Ahlen‘e veda etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Güler yüzü, samimiyeti ve ayrımcı olmayan kişiliğiyle tanınan Almanya ‘nın Ahlen şehrindeki DİTİB Ulu Camiinin genç Din Görevlisi Yasin Erkan ve Eşi Züleyha Erkan beş yıllık görevin ardından hafta sonu Camii yönetimine, üyelerine ve Ahlen kamuoyuna görkemli bir Programla veda ettiler.

Ahlen DİTİB Ulu Cami Din Görevlisi Yasin Erkan’ ın veda Programına Ahlen Belediye Başkan Yardımcısı Karl-Heinz Meiwes, Katolik Papaz Willy Stroband, Gonca Gençlik Derneği Başkanı Mevlüt Kurnaz, Madencilerin Hastalık Kasası Yöneticisi Haluk Köker, Belediye Uyum Dairesini temsilen Mehmet Tanlı, Ahlen Emniyet Müdürlüğünden yabancılar sorumlusu Komiser Rudolf Jünemann, komşu Hamm şehri Uyum Meclisi Başkanı İsmail Erkul, Ahlen Yabancılar Meclisi eski Başkanı Adem Türkoğlu, komşu şehir Münster ve diğer şehirlerin Cami dernekleri yöneticilerinin yanı sıra 500 e yakın cami cemaatinden insan katıldı.

Dernek yönetiminden Mehmet Yavaş ve Ahlen Belediye Meclis Üyesi Serhat Ulusoy’ un (SPD) iki dilde sundukları Program Kuran okunmasıyla başladı. Daha sonrada ilk konuşmayı DİTİB Ahlen Ulu Camii başkanı İlkay Danışmaz yaptı. Danışmaz konuşmasında ‘’ Yasin Hocama ve eşine yönetimimiz adına teşekkür ediyor, kendisine İstanbul Beykoz’daki yeni görevinde başarılar diliyorum. Kendisi güler yüzü, çalışkanlığı ile Ahlen’ de iz bırakacak ve asla unutulmayacaktır ‘’ dedi.

Protokoldeki tüm konuşmacılar sosyal faaliyetlere sürekli iştirak eden, Almancayı öğrenen gençlere ve cemiyete verdiği hizmetlerden dolayı Yasin Erkan Hoca’ ya övgü dolu sözlerle teşekkür ettiler, hediyelerini sundular. Camii yönetimi ise Yasin Hoca’nın eşine ve kendisine yine plaketler verip hediyelerini sundular.
Ailem ve ben Ahlen’i, gösterilen sıcaklığı unutmayacağız.

Beş yıllık çalışmasını bir Slayt gösterisiyle de süsleyen, tüm konuşmalar sonrası Kürsüye gelen Yasin Erkan duygusal bir konuşma yaparak kendisi ve ailesine sahip çıkan, çalışmalarında destek veren herkese ve bu anlamlı veda programı nedeniyle teşekkür etti. Erkan ‘’ Ben 5 yıl önce 29 yaşında bu göreve başladım. İki çocuğum Ahlen’ de dünyaya geldi, Ne Annemiz nede Babamız vardı burada ama sizler bize kapılarınızı, gönlünüzü açtınız, yardımcı oldunuz. Ahlen’i ve sizleri hiç unutmayacağız. Buraya uyum sağlayın ama dilinizi, dininizi, kimliğinizi asla unutmayın. Allah hepinizden razı olsun hakkınızı lütfen helal edin ‘’ diyerek Cemaatiyle vedalaştı. Veda Programının bitiminde Yasin Hoca’nın onuruna Camii avlusunda misafirlere sıcak Yemek ikram edildi. Ahlen Ulu Caminin yeni din görevlisi muhtemelen Kasım Ayının ortasında görevine başlayacak.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.