Yargıçtan Trump’a medyaya konuşma yasağı

Yargıçtan Trump’a medyaya konuşma yasağı

ABONE OL
21:26 - 16/10/2023 21:26
Yargıçtan Trump’a medyaya konuşma yasağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de 2020 başkanlık seçimleriyle ilgili davaya bakan yargıç, eski Başkan Donald Trump’a, savcılar, mahkeme çalışanları ve olası görgü tanıklarıyla ilgili medyaya konuşma yasağı getirdi.

Başkent Washington’daki federal yargıç Tanya Chutkan, Trump’ın davaya müdahil olanlara karşı karalama kampanyası yürütmesine izin vermeyeceğini belirtti.

Chutkan, “Diğer hiçbir sanığın bunu yapmasına izin verilmeyecek ve ben de bu davada buna izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Chutkan’ın kararı bu davada önemli bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor.

Yargıç Chutkan, Trump’ın Adalet Bakanlığı’yla ilgili eleştirileri ya da davanın siyasi olduğu yönündeki açıklamalarına sınırlama olmayacağını kaydetti.

Trump davada kaybettiği 2020 seçimlerinin sonucunu tersine çevirmek için komplo kurmakla suçlanıyor.

Özel yetkili savcı Jack Smith Trump’ın savcılar, yargıç ve olası görgü tanıklarıyla ilgili açıklamalarına dikkat çekmiş, yargıçtan eski Başkan’n açıklamalarıyla ilgili kısıtlama kararı çıkarmasını istemişti.

Trump’ın avukatları ise böyle bir kısıtlama emrinin anayasal olmadığını ve bunun Trump’ın siyasi konuşmalarını etkileyeceğini ileri sürdü.

Jack Smith, Trump’ın online saldırılarıyla jüri seçimini lekelemeye çalıştığını belirtiyordu.

New York’ta devameden Trump’la ilgili dolandırıcılık davasında da yargıç daha sınırlı boyuttaü bir konuşma yasağı getirmişti.

VOA tarafından geçilen Yargıçtan Trump’a medyaya konuşma yasağı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yargıçtan Trump’a medyaya konuşma yasağı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yargıçtan Trump’a medyaya konuşma yasağı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.