Yargı Eleştirisi Nedeniyle AKP’den İhraç Edilecek mi?

Yargı Eleştirisi Nedeniyle AKP’den İhraç Edilecek mi?

ABONE OL
07:45 - 25/11/2020 07:45
Yargı Eleştirisi Nedeniyle AKP’den İhraç Edilecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partinin kuruluşunda rol alan Diyarbakır eski milletvekili Mehmet İhsan Arslan’ın ihracı için disiplin sürecini başlattı.

AKP kurucularından Bülent Arınç’ın yargıya yönelik reform talebinin ardından TBMM eski Başkanı sıfatıyla bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etmesinden sonra Arslan için de disiplin süreci işletme kararı geldi.

Bir yandan sosyal medyada Melih Gökçek gibi isimlerce Arınç’ın AKP’den gönderilmesi gerektiği görüşü dillendirilirken, bir başka parti kurucusu için böyle bir karar alındığı ortaya çıktı. Anadolu Ajansı’nın haberi itibarıyla Erdoğan’ın başkanlığındaki AKP MYK’nın bugünkü toplantısında 22. ve 23. dönem Diyarbakır Milletvekili Arslan’ın ihraç talebiyle disipline oy birliğiyle sevk edildiği bildirildi.

Arslan’ın oğlu Ali İhsan Arslan da, şu anda AKP Ankara Milletvekili olarak görev yapıyor.

AKP parti tüzüğü çerçevesince Arslan hakkında kınama cezası verilmesi de mümkün ancak kulislerde Arslan’ın partiden ihraç işlemi uygulanabileceği ifade edildi.

Arslan, Erdoğan’ın bizzat başlattığı reform ihtiyacı tartışması üzerine BBC Türkçe’ye verdiği röportajda, “15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ’nün yargıdaki taktiklerini kullandık” gibi eleştirilerde bulunmuştu.

Arslan, 2001’de AKP’nin kuruluş sürecinde Erdoğan’a yakınlığıyla tanıyordu.

VOA tarafından geçilen Yargı Eleştirisi Nedeniyle AKP’den İhraç Edilecek mi? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yargı Eleştirisi Nedeniyle AKP’den İhraç Edilecek mi? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yargı Eleştirisi Nedeniyle AKP’den İhraç Edilecek mi? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.