Yanlış yola giren arabadaki bir yolcuyu vuran Amerikalı’ya af yolu açık ömürboyu hapis cezası

Yanlış yola giren arabadaki bir yolcuyu vuran Amerikalı’ya af yolu açık ömürboyu hapis cezası

ABONE OL
22:11 - 01/03/2024 22:11
Yanlış yola giren arabadaki bir yolcuyu vuran Amerikalı’ya af yolu açık ömürboyu hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de 66 yaşındaki Kevin Monahan, yanlışlıkla evinin yoluna giren arabadaki 20 yaşındaki Kaylin Gillis’i vurarak öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç, cezanın 25’inci yılından sonra af yolunu açık bıraktı.

Monahan, geçen Nisan ayında ikinci derece cinayetten hüküm giymişti. ABD ceza hukukunda ikinci derece cinayet suçlaması, öldürme kastıyla işlenen ancak önceden planlanmamış cinayetleri tanımlıyor.

Kaylin Gillis, New York eyaletinin Hebron kasabasında başka bir kişinin evindeki bir partiye gitmek üzere, Monahan’ın arazisindeki uzun ve dolambaçlı yola giren iki araba ve bir motosikletten oluşan konvoydaydı.

Yargıç Adam Michelini, “İnsanların, evinizin yolundan döndükleri için kişileri vurmanın ve öldürmenin doğru olmadığını bilmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Michelini ayrıca, Monahan’ın daha fazla insana zarar vermek için özgür olmak yerine parmaklıklar ardında kalmasının önemli olduğunu söyledi.

Yargıç, cinayet silahında tahrifat yaptığı için 4 yıla kadar daha ek ceza verdi ve Monahan’a pişmanlık göstermediği için tepki gösterdi.

Michelini, “Kaylin Gillis’i öldürdün. İnsanlarla dolu bir arabaya ateş ettin ve ne olacağını umursamadın ve bu konuda defalarca yalan söyledin. Yasaların izin verdiği en uzun süreyi hapiste geçirmeyi hak ediyorsun” dedi.

Savcılar en yüksek cezayı talep etmişlerdi. Savunma makamı ise hafifletme talebinde bulundu. Konuşmama hakkını kullanan Monahan, alkışlar ve salondan yükselen “korkak” sesleri arasında cezaevine götürüldü.

Gillis’in öldüğü gece, arkadaş grubu hatalarını fark edip geri döndüklerinde Monahan ikinci bir el ateş ederek Gillis’i, erkek arkadaşının kullandığı aracın ön yolcu koltuğunda otururken boynundan vurdu.

Monahan olayın bir kaza olduğunu ve tüfeğin arızalı olduğunu savunmuştu. New York eyaletinin başkenti Albany’nin yaklaşık 65 kilometre kuzeyindeki evin davetsiz misafirler tarafından “kuşatma altında” olduğuna inandığını söyleyen 66 yaşındaki Amerikalı, karısı içeride saklanırken grubu korkutmak için uyarı ateşi açmak üzere dışarı çıktığını iddia etmişti.

Savcılara göre Monahan, arazisine izinsiz girenlere karşı mantıksız bir öfkeyle hareket etti.

Jüri, Ocak ayında Monahan’ı cinayet, ölümcül tehlikeye sebebiyet vermek ve fiziksel kanıtları tahrif etmekten suçlu bulmadan önce iki saatten az bir süre görüştü.

Gillis’in erkek arkadaşı Blake Walsh o gece aracın direksiyonundaydı. Walsh mahkeme salonunda Monahan’a, “Seni asla affedemeyeceğim” dedi.

Kızını hayvanları seven ve deniz biyoloğu ya da veteriner olma hayalleri kuran biri olarak tanımlayan baba Andrew Gillis, mahkemede, “Her gün onun artık burada olmadığı acı gerçeğiyle uyanıyoruz. Onun güzel yüzünü asla göremeyeceğiz, kahkahalarını duyamayacağız, ona sarılamayacağız” diye konuştu.

Gillis’in ölümü, Kansas City’de 16 yaşındaki Ralph Yarl’ın vurulmasından günler sonra meydana geldi. Siyah olan Yarl, küçük kardeşlerini bulundukları evden almak için yanlış kapıya gitmiş ve 84 yaşındaki beyaz bir adam tarafından yaralanmıştı.

VOA tarafından geçilen Yanlış yola giren arabadaki bir yolcuyu vuran Amerikalı’ya af yolu açık ömürboyu hapis cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yanlış yola giren arabadaki bir yolcuyu vuran Amerikalı’ya af yolu açık ömürboyu hapis cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yanlış yola giren arabadaki bir yolcuyu vuran Amerikalı’ya af yolu açık ömürboyu hapis cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.