0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali büyük bir krizle sonuçlandı. Maçın oynanmamasının ardındaki neden, Suudi yetkililerin Atatürk temalı tişörtler ve pankartlara izin vermemesi oldu. İşte detaylar:

Süper Kupa finali, başta organizasyondaki aksaklıklar olmak üzere bir dizi sorun nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ancak asıl kriz, maç öncesi Suudi yetkililerin takımlara Atatürk temalı tişörtlerle sahaya çıkma izni vermemesiyle patlak verdi.

Takımların sahaya Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözlerinin yer aldığı pankartlarla çıkmalarına da izin verilmediği belirtiliyor.

İstiklal Marşı’nın çalınmasına ilişkin de bazı anlaşmazlıklar yaşandığı iddia edilse de Türkiye Futbol Federasyonu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bu iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Krizin çözülememesi üzerine uzun süren toplantılar gerçekleştirildi, ancak sonuç alınamadı ve maç iptal edildi. Bu kararın ardından Galatasaray ve Fenerbahçe takımları Türkiye’ye geri döndü.

Taraftarlar, havalimanlarında takımlarını coşkuyla karşıladılar. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal da havalimanında kısa açıklamalar yaptılar.

Süper Kupa’nın organizatörü olan Suudi Arabistan devleti destekli Riyad Season şirketi ise İstiklal Marşı konusunda kulüplerle anlaşmaya varıldığını ancak “iki takımın anlaşmaya uymaması nedeniyle maçın yapılamadığı” açıklamasını yaptı.

Maçın iptal kararı, Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerinin ortak açıklamasıyla duyuruldu. Ortak açıklamada, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ve ilgili kurum ve kuruluşlarına organizasyon için gösterdikleri çaba için teşekkür edildi ve maçın ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye’de ve uluslararası basında geniş yankı bulduğu gözlemleniyor. Suudi Arabistan’da yaşanan kriz, Atatürk’ün sembollerinin ve İstiklal Marşı’nın spor organizasyonlarına etkisini tartışmalı bir şekilde gündeme getirirken, olay dünya basınında da geniş bir şekilde yer buldu.

International Press (IP) tarafından geçilen Yanlış Hesap Staddan Döndü: Suudi Arabistan, Atatürk'e Türkiye'ye Saygısızlık Yaptı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yanlış Hesap Staddan Döndü: Suudi Arabistan, Atatürk'e Türkiye'ye Saygısızlık Yaptı haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.