“Yakıt Fiyatları Kış Mevsiminde Artabilir”

“Yakıt Fiyatları Kış Mevsiminde Artabilir”

ABONE OL
20:51 - 11/09/2022 20:51
“Yakıt Fiyatları Kış Mevsiminde Artabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Maliye Bakanı Jenet Yellen Avrupa Birliği’nin Rus petrolünü kış mevsiminde satın almayı önemli ölçüde kesmesi durumunda yakıt fiyatlarının hızla artabileceğini söyledi.

Amerikan CNN televizyonuna konuşan Yellen, gıda ve enerji fiyatlarının ekonomi üzerinde olumsuz etkisi olduğunu belirtti ama iş gücü piyasasının güçlü olduğunu vurguladı.

Maliye Bakanı, Merkez Bankası FED’in enflasyonu düşürmeye çalışırken iş gücü piyasasını güçlü tutmak için şansa ve beceriye ihtiyacı olacağını da kaydetti.

Merkez Bankası enflasyonu düşürmek için sürekli faiz arttırıyor ama bazı uzmanlar bunun ülke ekonomisini resesyona götüreceğini belirtiyor.

Amerika’da Kasım ayındaki ara seçimler yaklaştıkça seçmenin gözünde en önemli gündem maddesi ekonomi.

Son dönemde yakıt fiyatları ABD’de azalsa da salgın dönemine göre oldukça yüksek.

Bununla birlikte Başkan Joe Biden’ın destek oranında son dönemde az da olsa artış söz konusu ve bu da Demokratlar’a daha fazla umut veriyor.

Ara seçimlerde Kongre’nin üst kanadı Senato’nun Demokratlar’ın kontrolünde kalabileceği yorumları yapılıyor.

Bununla birlikte anketlere göre Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde kontrol az farkla da olsa Cumhuriyetçiler’e geçiyor ama bu durumun da seçime kadar değişebileceğini dile getirenler azımsanmayacak oranda.

VOA tarafından geçilen “Yakıt Fiyatları Kış Mevsiminde Artabilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Yakıt Fiyatları Kış Mevsiminde Artabilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Yakıt Fiyatları Kış Mevsiminde Artabilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.