*** ”Yabancı ülkelerin diplomaları tanınmalı”

*** ”Yabancı ülkelerin diplomaları tanınmalı”

ABONE OL
16:02 - 25/07/2009 16:02
*** ”Yabancı ülkelerin diplomaları tanınmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Yabancı ülkelerin diplomaları tanınmalı”

Alman Birlik/90 Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Krista Sager, Almanya dışında alınan yabancı diplomaların ülkede tanınması için Almanya Eğitim Bakanı Annette Schavan’a çağrıda bulundu

Sager, Hamburg kentindeki seçim bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Almanya’da gerek üniversitelerde, gerekse araştırma kurumlarında akademisyen eksikliği olduğuna işaret ederek, ”Eğitimci eksikliğinin giderilmesi için yabancı ülkelerden alınan diplomalar tanınmalı” şeklinde ifadeye yer verdi.

Bir yandan personal sıkıntısı yaşanırken, diğer yandan yurt dışından alınan diplomaların tanınmamasının uygun bir çözüm olmadığını ifade eden Sager, ”Yüksek okullarda kalitenin artırılması ve iyi bir eğitimci yetiştirilmesi için öncelikle akademisyen noksanlığının giderilmesi gerekmektedir. Araştırma enstitüleri geliştirilmeli, önlenmeye çalışılmamalı” şeklinde görüş belirtti.

Eğitimcilik mesleğinin basit bir meslek olmadığını aksine bir toplumsal ihtiyaçtan kaynaklandığını kaydeden Sager, öğretmenlik mesleğinin daha cazip hale getirilmesi gerektiğini savundu.

Sager, ”Almanya’da yıllardan bu yana yaşayan ve Almanca diline hakim olan, ancak diplomaları kabul edilmeyen çok sayıda akademisyenimiz bulunmaktadır. Bu kişiler diplomaları tanınmadığı için de vasıfsız işlerde çalışmaktadır. Ek ya da tamamlayıcı meslek eğitimi yoluyla eğitimciler mesleklerine kazandırılmalı” ifadesini kullandı.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.