X’e reklam boykotu güç kazanıyor

X’e reklam boykotu güç kazanıyor

ABONE OL
13:26 - 18/11/2023 13:26
X’e reklam boykotu güç kazanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

X’e yönelik reklam boykotuna katılan şirketlerin sayısı artıyor. IBM’in ardından Apple, Disney, Comcast gibi şirketler de X’e reklam vermeyi durdurduklarını açıkladı.

Şirketlerin kararı X’in sahibi Elon Musk’ın antisemitist bir komplo teorisini desteklemesi sonrası IBM şirketinin X sosyal medya platformunda Naziler’i öven içeriklerin yanında çıktığı gerekçesiyle reklam vermeyi durdurmasının ardından geldi.

Liberal ve kar amacı taşımayan sol eğilimli bir medya izleme grubu olan Media Matters da Perşembe günü Apple, Oracle ve NBC Universal’ın Bravo şirketi ve telekomünikasyon şirketi Comcast’ın reklamlarının antisemitist içeriklerin yakınına yerleştirildiğini bildirmişti.

Gelişmelerin ardından Apple, Disney, Comcast ve Warner Brothers Discovery X’e reklam vermeyi durdurdu.

X’in bir sözcüsü İngiliz yayın kurumu BBC’ye yaptığı açıklamada şirketin kasıtlı olarak bu çeşit ifadeleri söz konusu şirketlerin yanına koymadığını aktardı.

Sözcü X’in Yahudi karşıtlığıyla mücadeleye özel önem verdiğini de kaydetti.

Musk Çarşamba günü X’te paylaşılan Yahudi karşıtlığıyla ilgili bir komplo teorisini “fiili gerçek” olarak nitelemesinin ardından eleştirilerin hedefi olmuştu.

Elon Musk eleştirilerin ardından Yahudi karşıtı olduğu yönündeki iddiaları reddetmiş ve yorumlarının bütün Yahudilere yönelik olmadığını sadece İftira ve İnkarla Mücadele Birliği ADL gibi belirsiz topluluklara yönelik olduğunu kaydetmişti.

X’in şef yöneticisi Linda Yaccarino da sosyal medya platformunun Yahudi karşıtlığıyla ve ayrımcılıkla mücadele konusunda çok net olduğunu, buna dünyanın hiçbir yerinde yer olmadığını kaydetti.

Son olarak Elon Musk, X paylaşımında Media Matters kuruluşuna karşı Pazartesi günü dava açacaklarını açıkladı.

Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates de Musk’ın paylaşımının ardından, “Amerikalılar olarak temel değerlerimizle uyuşmayan antisemitist ve ırkçı nefretin teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz” demişti.

VOA tarafından geçilen X’e reklam boykotu güç kazanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. X’e reklam boykotu güç kazanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan X’e reklam boykotu güç kazanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.