Württemberg DİTİB temsilcileri bir araya geldi

Württemberg DİTİB temsilcileri bir araya geldi

ABONE OL
23:35 - 14/03/2019 23:35
Württemberg DİTİB temsilcileri bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Württemberg DİTİB Eyalet Birliği’nin organizesinde bağlı derneklerin din görevlileri, başkan ve yöneticileri 2019 yılının ilk geniş katılımlı toplantısını yaptı.

Ulm DİTİB Merkez Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öner, Dini Danışma Kurulu Başkanı Musa Uzun, DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Altuntaş, Württemberg DİTİB Eyalet Birliği Başkanı İsmet Harbi ve bölgede faaliyet gösteren 98 DİTİB cami derneğinin din görevlileri, başkan ve yöneticileri katıldı.

Kur‘an Kerim-ı tilaveti ile başlayan istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Württemberg DİTİB Eyalet Birliği Başkanı İsmet Harbi, Almanya’da son dönemlerde özellikle DİTİB camiasına karşı yürütülen olumsuz kampanyalara karşı daha dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Altuntaş ise toplumu ayakta tutan cemiyetlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi ve güncel gelişmelerle ilgili dernek yöneticilerini bilgilendirdi.

Dini Danışma Kurulu Başkanı Musa Uzun’da eğitim ve gençlik konularına dikkat çekerek, 4-6 yaş Kur’an eğitimi konusunda yapılan çalışmalara değindi. Uzun, Gençlik buluşmalarının da en az yılda dört kez yapılması gerektiğini söyledi.

DİTİB’in Almanya’da toplumsal bütünlüğe, barış ve hoşgörünün gelişmesine katkıda bulunan en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öner de “DİTİB önemli bir kuruluştur. Camiler, sosyal yaşamda da önemli bir işleve sahiptir. Dil ve din unsuru bizim varlığımızın temel unsurlarıdır. İyi bir eğitim verebilmenin en önemli şartlarından biri de ana dili iyi öğretmektir. O sebeple DİTİB’in Almanya’da sunduğu dini, sosyal ve kültürel hizmetler de bir o kadar önemlidir “dedi.

ha-ber.com/ Stuttgart

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.