Wuppertal’da hoparlörle minareden Cuma ezanı okunuyor

Wuppertal’da hoparlörle minareden Cuma ezanı okunuyor

ABONE OL
23:47 - 16/04/2021 23:47
Wuppertal’da hoparlörle minareden Cuma ezanı okunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Wuppertal kentinde cuma ezanı hoparlörle minareden okunmaya başlandı. Uygulama ramazan ayı boyunca devam edecek.

Almanya’nın Wuppertal kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisinde, ramazan ayı dolayısıyla cuma ezanı hoparlörle minareden okunmaya başlandı.

Caminin din görevlisi Mustafa Akkaya tarafından bu yıl ramazan ayında ilk kez okunan ezanı Müslümanların yanı sıra çevre sakini Almanlar da ilgiyle dinledi.

DİTİB Wuppertal Cami Derneği Başkanı Ersin Özcan,  yaptığı açıklamada, bölgede yaşayan Müslüman derneklerinin ortak girişimiyle şehir yönetiminden izin aldıklarını ve ramazan ayı boyunca cuma günleri camilerinde ezan okunacağını söyledi.

Özcan, “Malumunuz üzere ezan Anadolu insanının vazgeçilmezi ve burada yaşayan insanlarımızın da büyük bir özlemi. Vatandaşlar ezana büyük ilgi gösterdi. Mesafe ve hijyen kurallarına uyarak ezanı dinlemek için geldiler. Bu cemaatimiz ve çevrede yaşayanlar açısından çok önemli.” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, çevrede yaşayan Müslümanlara moral olması için geçen yıl şehir yönetimince ramazan ayı boyunca akşam ezanlarının okunmasına izin verilmişti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (3)
  • Mert

    Din işte böyle bir sihirli güç ki ehil elde olmayınca insanı köpekleştirir. Maddi gücünü, en mahrem değerlerini bile istismar ettirir. Üzerine bir de “Allah razı olsun” diye dua ettirir.
    https://twitter.com/Dunkofkim/status/1460260023800586248

    Din, İman, Kur’an diye Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AKP hükümetiyle ülkenin geldiği durum ortada vahim içler acısı değilmi. İşte din’i kullanmak böyle bir şey olsa gerek!

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Yukardaki yorumuma iki kişinin olumsuz cevap vermiş olduklarını gördüm. Oysa ben o iki kişiden çok daha dindar inançlı Müslüman bir müminim.
    Neyse ben devam edeyim o ard niyetli zihniyetli kişiler için yazmaya.
    İnsanoğlu kimlere kulluk ettiğini bilmezler, geçmiş tarihte de birçok örneği vardır.
    Din öyle bir sihirli güç ki, ehil elde olmayınca insanı köpekleştirir. Maddi gücünü, en mahrem değerlerini bile istismar ettirir. Üzerine bir de “Allah razı olsun” diye dua ettirir.
    https://twitter.com/Dunkofkim/status/1460260023800586248

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Güzel ne diyelim, Ancak bu Mescid’in içinde Adalet varmı?
    Bu mescidin içinde Allah’ın kelamı Kur’an hangi amaçla kimlere hizmet anlatılıyor?
    Ne demek istiyorum o zaman kulaklarınızı açın ve dinleyin.
    ’’Devlet Adamı Olabilmek İçin Önce Vatandasever Olmak Gerekir’’!
    Herkes liyakatine göre değerlendirilmelidir. Kişide aranması gereken şey mal mülk değil hünerdir. Soyu sopu belli olan kimseler varken devlet vazifesi ne idüğü belirsiz olanlara verilmemelidir. Devletin bekası için, ehil olmayan kimselere iş buyrulmamalıdır. Bir kişiye birden fazla iş yükleyip, onlarca kişiyi işsiz bırakmak akıl kârı değildir. Devlet adamı bunun dengesini gözettiği sürece iyi bir devlet adamıdır. Aksi takdirde saltanatının zeval bulması çok yakın olacaktır. Devlet işlerinde dini bütün, Allah korkusu olan, haram yemekten kaçınan bir yardımcıyı herkes ister. Ancak aksi durumda, yardımcı yerine bir casus beslenmiş olur. Bu da devletin bekasını temelinden sarsacak mahiyette bir olumsuzluktur. Devlet işlerinde vazife yapanlar, iyi ya da kötü olabilirler. Halk, iyileri hayırla anarken kötüleri nefretle yad eder. Sevilen bir devlet adamı olmak varken, arkasından kin duyulan biri olmak akıllı kimsenin yapacağı iş değildir. Zira makam mevki geçicidir, kalıcı olan insanlık ve hayırseverliktir. Gerçek anlamda iyi bir yönetici, adil bir hükümdar olmak zor görünüyor. Tüm yöneticilerimiz gerek devlet başkanı, gerek belediye başkanları, gerekse belli yerlerde olan idareciler, işte bu tavsiyelerin hepsi sizlere. Nasıl olsa ölüm var, ahiret var, hesap var, yaptıklarımız ve yapmamız gerekip de yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz. Bu devlet bizim bu vatan bizim onu korumak bizim boynumuzun borcudur. Onun için özellikle devlet kurumlarına gerçek anlamda Allah’tan korkan ehliyetli insanları geçirelim hak ve adaletten ayrılmayalım ki Allah’ın rahmeti, bereketi hepimizin üzerine olsun.

    Bir de şunlar var ki, zararlı eylemler gerçekleştirmek, inkârcılıklarını pekiştirmek, müminlerin arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah ve resulüne savaş açmış kişi lehine fırsat kollamak üzere bir mescid yapmışlardır. “Amacımız sadece iyi bir şey yapmaktı” diye de yemin edecekler. Allah şahit, onlar kesinkes yalancıdırlar. (Tevbe 107)

    Orada asla namaza durma! Daha ilk günden takvâ temeli üzerine kurulan mescid ise namaz kılman için elbette daha uygundur; burada gerçekten arınmak isteyen adamlar vardır. Allah da arınmaya çalışanları sever. (Tevbe 108)

    Binasını Allah’a saygı ve O’nun hoşnutluğunu kazanma temeli üzerine kuran mı daha iyidir yoksa binasını kaymak üzere olan bir uçurumun kenarına kurarak onunla birlikte cehennem ateşine yuvarlanan mı? Allah hakkı çiğneyenleri doğru yola iletmez. (Tevbe 109)

    Onların kurduğu bina, yürekleri paramparça olmadığı (yaşadıkları) sürece içlerinde bir huzursuzluk kaynağı olmaya devam edecektir. Allah her şeyi bilmekte ve hikmetle yönetmektedir. (Tevbe 110)

    Dolayısıyla, Ey aklı fikri, beyni şuuru olmayan AKP’li kardeşim duyuyormusun beni?
    Allah senin belanı versin. Bu kadar doğalgaza, elektrike zam yapan bir hükümet nasıl olacakdı da inatla israrla illa ben Kanal İstanbul’u yapacağım diye böyle projelere para harcayacakdı. Demek ki paraları yok, kasa bom boş tam takır. Ama sen halen akletmeyecekmisin düşünmeyecekmisin, Allah’ın sana verdiği o akıl nimetini kullanmıyacakmısın. Allah akıl dağıtırken yoksa sen arka sıralarda mı kaldın, bu Akıl nimetinden yoksun bırakıldın, bu nimetten nasibin yok.
    Bak seni yaradan Rabbin sana ne mesaj veriyor.
    Allah; O akletmeyenlerin üzerine iğrenç bir pislik kılar.” (Yunus 100)

    Yanıtla
    +0
    -0