*** Wowereit, İstanbul’da temaslarda bulundu

*** Wowereit, İstanbul’da temaslarda bulundu

ABONE OL
16:16 - 19/06/2009 16:16
*** Wowereit, İstanbul’da temaslarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Wowereit, İstanbul’da temaslarda bulundu

Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti

Topbaş, Saraçhane’deki Belediye Sarayı’nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ülkelerin kalkınmasında ve geleceğe taşınmasında yerel yönetimlerin çok önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Batıda yerel yönetimlerin öneminin Türkiye’den çok daha önce anlaşıldığını ifade eden Topbaş, ”Türkiye’de de hükümetimiz döneminde reform niteliğinde düzenlemeler yapıldı. Biz İstanbul ve Berlin arasındaki ilişkileri, halklarımız arasındaki ilişkileri ve ticari ilişkileri devam ettireceğiz, kültürel ve sanatsal aktivitelerde birlikte olacağız. İnanıyorum ki bundan sonra çok daha hızlı, çok daha iyi aktivitelerde bir arada olacağız” dedi.


Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit de, Berlin ve İstanbul’un 20 yıldır kardeş şehirler olduğunu, Berlin duvarının yıkılmasının ardından da 20 yıl geçtiğini hatırlatarak, krizin dünyada birçok ülkeyi etkilediğini, ancak Berlin ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde büyük bir gerileme yaşanmadığını söyledi.


Klaus Wowereit, metropollerde büyük bir enerji tüketimi gerçekleştiğine işaret ederek, ”Hepimiz büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Geleceğin enerji kaynaklarını geliştirmek zorundayız” dedi.

Berlin’in Batı Avrupa’daki en büyük kentsel ısıtma sistemine sahip olduğunu ve Berlin hükümetinin yeşil sanayiyi desteklediğini ifade eden Wowereit, İstanbul’da kamu taşımacılığı konusunda yapılacak çok iş bulunduğunu, Berlin’de ise geçmişe kıyasla bireysel olarak daha az binek araç kullanıldığını kaydetti.

İstanbul’da evlerin ve binaların enerji tasarrufu olmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Wowereit, yenilenebilir enerjilerin Berlin ve İstanbul’un geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Topbaş, ziyaretin ardından Wowereit ve beraberindeki heyete Belediye Meclis Salonu’nu gezdirdi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.