Webb Uzay Teleskobu’ndan İlk Görüntü

Webb Uzay Teleskobu’ndan İlk Görüntü

ABONE OL
19:52 - 12/07/2022 19:52
Webb Uzay Teleskobu’ndan İlk Görüntü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında uzaya gönderilen dünyanın en gelişmiş teleskobu Webb Uzay Teleskobu’dan ilk görüntü geldi. Görüntüyü kamuoyuyla ABD Başkanı Joe Biden paylaştı.

Dünyanın bugüne kadar ki en gelişmiş teleskobu olan Webb Uzay Teleskobu yaklaşık 7 aylık yolculuğu ve hazırlık aşamalarının ardından çektiği ilk görüntüyü dünyaya gönderdi.

Fotoğrafı ilk olarak ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, gördüler. NASA yetkilileri, Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris’e Beyaz Saray’da bir bilgilendirme toplantısı yaptılar. Toplantının ardından da ABD Başkanı teleskoptan gelen ilk fotoğrafı dünyayla paylaştı.

Yayımlanan fotoğrafın evrenin bugüne dek elde edilmiş en derin görüntüsü olduğu ve tam 13 milyar yıl öncesini gösterdiği ifade edildi. Söz konusu görüntünün evrenin “Büyük Patlama” olayının ardından şekillenen görüntüsünü yansıttığı belirtiliyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde ABD Uzat Dairesi NASA’nın Webb Uzay Teleskobu’ndan gelen yeni ve yüksek çözünürlüklü kızıl ötesi çekimli görüntüleri de paylaşacağı belirtildi.

Webb Uzay Teleskobu’nun göndereceği görüntüler sayesinde güneş sistemimiz dışındaki sistemlerden, gezegenler, yıldızlar ve kara deliklerin oluşumuna kadar çok sayıda konuda önemli bilgiler elde edilmesi umuluyor.

Beyaz Saray’ın paylaştığı bilgilerde Webb Uzay Teleskobu’nun ABD, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada ortaklığında inşa edildiği hazırlık aşamasında 300’den fazla üniversiteden araştırmacıların yer aldığı ve ABD’den 29 farklı şirketin ve dünyanın 14 farklı ülkesinden firmaların da üretim sürecinde yer aldıkları belirtildi.

VOA tarafından geçilen Webb Uzay Teleskobu’ndan İlk Görüntü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Webb Uzay Teleskobu’ndan İlk Görüntü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Webb Uzay Teleskobu’ndan İlk Görüntü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.