Washington’da Türk Festivali’ne Yoğun İlgi

Washington’da Türk Festivali’ne Yoğun İlgi

ABONE OL
20:39 - 04/10/2021 20:39
Washington’da Türk Festivali’ne Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkent Washington, Geleneksel Türk Mirası Ayı etkinlikleri kapsamında Washington Türk-Amerikan Derneği ATA-DC tarafından düzenlenen 2021 Türk Festivali’ne evsahipliği yaptı.

2020’de Corona virüsü salgını nedeniyle düzenlenemeyen festivale bu yıl başkent ve çevresinde yaşayan Türkler’in yanısıra Amerikalılar da yoğun ilgi gösterdi.

Washington’un popüler mekanlarından Wharf’ta düzenlenen festivalde katılımcılar, kurulan 3 farklı sahnede, Türk müziği dinlemenin yanısıra Türkiye’den gelen yerel halk dansları topluluklarını da izleme fırsatı buldu.

ATA-DC Başkanı Sıtkı Kazancı, dernek üyeleri ve gönüllülerin aylar süren çabaları sonucu düzenlenen festivale katılımdan memnun kaldıklarını söyledi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan da festivale katılarak, çadırları tek tek gezdi. Türk vatandaşlarıyla sohbet eden Mercan, alışveriş de yaptı.

VOA Türkçe’ye konuşan Büyükelçi Mercan, festivale katılım oranının yüksek olduğunu, ancak bu tür bir etkinlik için tek bir günün yeterli olmadığını belirterek, gelecek yıl festivalin iki gün düzenlenmesi halinde gereken tüm desteğin sağlanacağını söyledi.

Festival kapsamında Türk mutfağının geleneksel yemeklerinin sunulduğu çadırların önünde uzun kuyruklar oluştu. Türk kahvesi içenler, fal baktırdı.

Türkiye’ye özgü hediyelik eşyaların yanısıra Osmanlı-Türk kültürünü yansıtan ürünlerin sergilendiği tezgahlar ve el dokuması halılar katılımcıların ilgisini çekti.

Amerikalılar da festival kapsamında hem Türkiye’yi tanıma hem de müzik ve danstan yemek ve kahveye Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu.

VOA tarafından geçilen Washington’da Türk Festivali’ne Yoğun İlgi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Washington’da Türk Festivali’ne Yoğun İlgi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Washington’da Türk Festivali’ne Yoğun İlgi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.