Washington Kiev’e “Görüşmeye Açık Ol” Çağrısı Yaptı mı?

Washington Kiev’e “Görüşmeye Açık Ol” Çağrısı Yaptı mı?

ABONE OL
21:58 - 06/11/2022 21:58
Washington Kiev’e “Görüşmeye Açık Ol” Çağrısı Yaptı mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Biden yönetiminin Ukrayna’ya Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin görevden ayrılmadan Moskova’yla görüşmeler olmayacağı yönündeki duruşundan uzaklaşması ve görüşmelere açık olması yönünde telkinde bulunduğu kaydedildi. Bu iddia Washington Post gazetesinde yer aldı.

Gazeteye konuşan yetkililer amacın Ukrayna’yı müzakere masasına oturtmaya zorlamak olmadığını amacın diğer ülkelerde Ukrayna’ya yönelik yardımın getirdiği mali endişeler karşısında Kiev’e desteğin sürmesinin devamı olduğunu kaydettiler.

Biden yönetimi bir yandan Kiev’e yardımın savaş ne kadar sürerse sürsün devam edeceğini belirtiyor ancak Washington’un bir yandan da 8 aydır devam eden savaşın dünya ekonomisinde neden olduğu zarardan ve nükleer savaş söylemlerinden rahatsız olduğu belirtiliyor.

Washington Post’un haberine göre Amerikalı yetkililer Ukraynalı yetkililere Putin’in şimdilerde ciddi müzakerelere hazır olmadığını aktardılar. Aynı yetkililer bununla birlikte Devlet Başkanı Zelenski’nin Putin’le görüşmeme kararının da savaşın ekonomik etkilerinin önemli ölçüde hissedildiği Avrupa, Afrika ve Latin Amerika’nın bir bölümünde endişeye neden olduğunu belirttiler.

Washington Post’ta yer alan haberin doğru olup olmadığıyla ilgili soruya karşılık Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi bir yorum yapmadı ama Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü hareketlerin açıklamalardan önemli olduğuna dikkat çekti ve “Rusya eğer müzakerelere hazırsa bombalamaları durdurmalı ve güçlerini Ukrayna’da çekmeli” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna’ya düzenlediği ziyaret sırasında Washington’un Moskova’ya desteğinin sarsılmaz olduğunu belirtmişti.

Salı günü Amerika’da ara seçimler var ve Kongre’de kontrol Cumhuriyetçiler’e geçerse Ukrayna’ya yönelik yardımın tehlikeye girebileceği endişesi bazı çevrelerce dile getiriliyor.

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçi Parti’nin lideri Kevin McCarthy çoğunluğu elde etmeleri halinde Ukrayna’ya açık çek verilmeyeceğini kaydetmişti.

Eğer Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde ederse Kevin McCarthy Temsilciler Meclisi Başkanı olacak.

VOA tarafından geçilen Washington Kiev’e “Görüşmeye Açık Ol” Çağrısı Yaptı mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Washington Kiev’e “Görüşmeye Açık Ol” Çağrısı Yaptı mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Washington Kiev’e “Görüşmeye Açık Ol” Çağrısı Yaptı mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.