Washington Büyükelçiliği’ne henüz atama yok

Washington Büyükelçiliği’ne henüz atama yok

ABONE OL
12:20 - 16/02/2024 12:20
Washington Büyükelçiliği’ne henüz atama yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı büyükelçi atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Atamalar arasında Washington’un bulunmaması dikkat çekti.

10 ülkeye yeni büyükelçi atandı. Atama kararlarına göre eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Suudi Arabistan Büyükelçisi, eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Tunus Büyükelçisi, eski Encemine Büyükelçisi Erdal Sabri Ergen Cibuti Büyükelçisi ve eski Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy Kuzey Makedonya Büyükelçisi oldu.

Atamayla, Dışişleri Bakanlığı’nın çeşitli dairelerindeki yetkililer de büyükelçi olarak görevlendirildi.

Dış Politika Danışma Kurulu üyesi Erkan Özoral Slovakya Büyükelçisi, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Haldun Koç Portekiz Büyükelçisi, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emriye Bağdagül Ormancı Dominik Büyükelçisi, Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Alper Aktaş Somali Büyükelçisi, Amerika Genel Müdür Yardımcısı Cem Utkan Çad Büyükelçisi ve Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Fahri Türker Oba Gambiya Büyükelçisi oldu.

Geçen aydan bu yana boş olan Washington Büyükelçiliği’ne ise bir görevlendirme yapılmaması dikkat çekti. Mart 2021’den itibaren Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olan 65 yaşındaki Murat Mercan 12 Ocak’ta yaş haddinden görevinden ayrılmış, 14 Ocak’ta ise emekli olmuştu.

Bu haftaki basın bilgilendirme toplantısında Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli’ye, Türkiye’nin Washington’a ne zaman büyükelçi atayacağı sorulmuştu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin 1 buçuk yıl boş kaldığı dönemi anımsatan Sözcü Keçeli, şunları söylemişti:

“Bizim yurtdışında 264 misyonumuz var. Bazıları kısa süreli boş kalabiliyor. Değerli büyükelçimiz Murat Karagöz’ün vefatı nedeniyle Lizbon Elçiliğimiz de boş kaldı. Kısa sürede gerekli süreçler işleyecektir. Ancak devlette devamlılık esastır. Elçiliklerimizde görevlendirilmiş arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yürütmektedir. Dolayısıyla Washington’da bir başka mesai arkadaşımız işleri üstlenmiştir.”

Resmi Gazete’de yayımlanan diğer atama kararlarında ise Akdeniz İçin Birlik Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilciliği’ne Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar ve İslam İşbirliği Teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’ne Cenk Uraz getirildi.

VOA tarafından geçilen Washington Büyükelçiliği’ne henüz atama yok haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Washington Büyükelçiliği’ne henüz atama yok haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Washington Büyükelçiliği’ne henüz atama yok haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.