VOA Türkçe ve DW’ye Erişim Engeli Latin Amerika Basınında

VOA Türkçe ve DW’ye Erişim Engeli Latin Amerika Basınında

ABONE OL
11:10 - 15/07/2022 11:10
VOA Türkçe ve DW’ye Erişim Engeli Latin Amerika Basınında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

VOA Türkçe ve Deutsche Welle’nin internet sitelerine Türkiye’de erişimin yasaklanması Latin Amerika’da da gündeme taşındı.

Bölgede erişim yasağını ilk duyuran yayın organlarından biri Venezuela’da, bu yıl erişim yasağıyla karşı karşıya kalan El Nacional gazetesi oldu. Haberde lisans sorununun yanı sıra Türk hükümeti yetkililerinin gelecek yıl çıkarmak istedikleri kanunla basını kontrol etmek istediği iddialarına ve VOA Türkçe’nin erişim engelini program ve uygulamalarla aşmaya çalıştığına yer veriliyor.

Meksika’da ise “La Cronica de Hoy” gazetesinin haberinde “Baskıcı Erdoğan” vurgusu dikkat çekerken, Arjantin’in La Nacion gazetesi, haberinde DW Genel Müdürü’nün “Baskılara boyun eğmeyeceğiz” açıklamasına yer verdi.

Ciddi basın özgürlüğü kısıtlamalarının yaşandığı Latin Amerika ülkelerinde, Brezilya’dan Ekvador’a, Panama’dan Bolivya’ya kadar çok sayıda gazete ve haber sitesi, DW ve VOA Türkçe’ye erişim yasağını gündemlerine aldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) Dünya Basın Özgürlüğü endeksine göre Latin Amerika’daki 20 ülkenin 16’sındaki basın özgürlüğünün durumu Türkiye’dekinden daha iyi.

Endekse göre, basın özgürlüğünün, 180 ülke arasında 149’uncu sırada olan Türkiye’den daha kötü olduğu ülkeler Küba, Honduras, Nikaragua ve Venezuela.

VOA tarafından geçilen VOA Türkçe ve DW’ye Erişim Engeli Latin Amerika Basınında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. VOA Türkçe ve DW’ye Erişim Engeli Latin Amerika Basınında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan VOA Türkçe ve DW’ye Erişim Engeli Latin Amerika Basınında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.