VİDEO | Bolivya'da büyük uğurlama töreni: Darbeciler tabutlara bile saldırdı!

VİDEO | Bolivya'da büyük uğurlama töreni: Darbeciler tabutlara bile saldırdı!

ABONE OL
06:01 - 23/11/2019 06:01
VİDEO | Bolivya'da büyük uğurlama töreni: Darbeciler tabutlara bile saldırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bolivya’da halk Sentaka katliamında yaşamını yitiren yurttaşları büyük bir törenle uğurladı. Darbeciler cenaze törenine de saldırırken, tabutlar yere düştü.

Bolivya’da ABD destekli darbeye karşı halkın direnişi sürerken, darbeci asker ve polislerin Sentaka’da düzenlediği katliamda yaşamını yitirenlere büyük bir uğurlama töreni düzenlendi.

Onbinlerce kişi El Alto’da yapılan törene katılırken, tören sırasında “satılmış basın gerçekleri yaz” sloganları atıldı.

Halkın darbecilerin katliamına karşı yaptığı büyük cenaze töreni de darbecilerin saldırısına uğrarken, saldırı sırasında tabutlar yere düştü.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Evo Morales, “Añez tabutlardaki ölülere saygı göstermiyor, hayata ve demokrasiye saygı için barış içinde yürüyenleri affetmiyor. Kardeşlerimize karşı şiddeti kınıyoruz” dedi.

İşte o anlar:

EN AZ 29 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Bolivya’da ABD destekli darbenin ardından halkın direnişi sürerken, darbecilerin saldırısı sonrası yaşamını yitirenlerin sayısı en az 29.

Saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi de yaralandı.

DARBECİLER HALKLA DALGA GEÇİYOR: ÖLÜMLERDEN ESEF DUYMUŞLAR

Kendi kendisini Devlet Başkanı ilan eden darbe yanlısı Jeanine Añez 12 Kasım’dan beri uyguladıkları katliama dair bugün yaptığı açıklamada “kardeşlerimizin ölümlerinden esef duyduk” dedi. Kendilerinin “barış hükümeti” oluğunu söyleyen Añez, sokaklarda kendi emriyle hareket eden askerler katliam yaparken “diyalog” istediklerini iddia etti.

Yerli halka yönelik ırkçı söylemleriyle tanınan Kendine Başkan Añez, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

El Alto’daki kardeşlerimizin ölümünden esef duyduk. Ölümler bizi incitiyor, çünkü biz bir barış hükümetiyiz ve uzlaşma başlatılması için katılmamızı istiyorum. Kabineyi diyalogu başlatmak için kullanılabilir kıldım ve uluslararası örgütlerden ve Kilise’den desteklerini rica ediyorum.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.