*** Vergi borcu olanlara karşı ilginç önlem

*** Vergi borcu olanlara karşı ilginç önlem

ABONE OL
18:14 - 18/05/2009 18:14
*** Vergi borcu olanlara karşı ilginç önlem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Vergi borcu olanlara karşı ilginç önlem

Almanya’nın başkenti Berlin’de vergi borcu olan vatandaşları bu borçlarını ödemeye zorlamak için, ilginç bir yöntem uygulamaya kondu

Otomobillerdeki lastiklerin supaplarına takılan küçük sarı tapalar, aracın kullanılması durumunda lastiklerin havasını indiriyor.

Berlin eyaletinin görevden ayrılan Maliye Bakanı Thilo Sarrazin tarafından 2006 yılında planlanan ve şimdi yeni başlayan uygulamayla vergi borcu olan vatandaşların otomobillerini kullanmaları önlenmiş oluyor.

Yeni uygulama çerçevesinde vergi borcu olan kişilerin otomobillerinin bir lastiğinin supabına söz konusu tapalardan biri takılıyor ve aracın yan camlarına 2 uyarı afişi yapıştırılıyor. Söz konusu kişi otomobilini yine de kullanmaya kalkışırsa lastiğinin havası en fazla 200 metre sonra iniyor.

Ne tür vergi borcu olursa olsun, bu borçlarını ödemeyen vatandaşların otomobillerine yönelik yapılan bu uygulamanın daha önce kırmızı demir lastik kıskaçlarla uygulandığı, ancak bunların her birinin fiyatının 150 Euro, sarı tapaların tanesinin ise 30 Euro olduğu, böylece daha ucuza mal edildiği kaydedildi.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.