Venezuela’da bu yıl günde en az 19 cinayet işlendi

Venezuela’da bu yıl günde en az 19 cinayet işlendi

ABONE OL
13:29 - 29/12/2023 13:29
Venezuela’da bu yıl günde en az 19 cinayet işlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2023 Venezuela Şiddet Raporu’na göre ülkede bu yıl 6 bin 973 kişi öldürüldü. Her 100 bin kişiden ortalama 26,8’sinin öldürüldüğü ve bu cinayet oranıyla Ekvador ve Honduras’ın ardından Latin Amerika’nın en tehlikeli ülkesi Venezuela’da, her gün ortalama en az 19 kişi şiddete maruz kaldığı için yaşamını yitirdi.

Raporda dikkat çeken veriler arasında maktullerin 953’ünün güvenlik güçlerine direndikleri gerekçesiyle polis eliyle öldürülmesi ve cinayetlerin yüzde 58’inin aydınlatılamamış olması yer alıyor.

Öldürülenlerin yüzde 66’sının 15 ile 44 yaş arasında, yüzde 88,4’ünün ise erkeklerden oluştuğu belirtilen rapora göre, araştırmaya katılanların yüzde 47’si sokakta şiddete uğramaktan endişe duyuyor ve yüzde 22’siyse yaşadığı yeri güvenlik sorunundan dolayı değiştirmek istiyor.

Venezuela Şiddet Gözlemevi Direktörü Roberto Briceño “Ülkedeki şiddet olaylarına bağlı ölümlerin sayısında önemli bir azalma gözlemlemiş olmamıza rağmen, nüfusa göre cinayet oranı, geleneksel olarak organize suç ve şiddet oranlarının yüksek olduğu Meksika, Kolombiya ve Brezilya’nın üzerinde. Venezuela’daki cinayet oranı sadece Ekvador ve Honduras tarafından geçiliyor ki bu ülkeler sadece Latin Amerika’da değil, dünyada şiddet ve cinayet oranlarında ilk sıralarda yer alan ülkeler” diye konuştu.

Latin Amerika’nın en tehlikeli ülkesi Ekvador

Dünya şehirlerini cinayet oranları, şiddet, suç, siyasi istikrar, silahlı grupların varlığı ve emniyetle ilgili bazı göstergeleri referans alarak sıralayan Küresel Endeks’e göre, Venezuela’nın başkenti Caracas dünyanın en tehlikeli kentleri arasında ilk sırada.

Endekste dünyanın en tehlikeli ilk 10 şehri arasında Honduras’tan San Pedro Sula ve Brezilya’dan Rio de Janeiro, Salvador, Fortaleza ve Recife de bulunuyor.

Venezuela Şiddet Raporu’nda uyuşturucu ticaretine bağlı olarak son yıllarda organize suç ve şiddetin en fazla arttığı ülkelerden Ekvador’un, her 100 bin kişide 44 cinayet oranıyla Latin Amerika’nın en tehlikeli ülkesi olduğu belirtiliyor.

Bölgedeki en tehlikeli ikinci ülkeyse resmi verilere göre her 100 binde 30, bağımsız kurumlara göreyse 100 binde 37 oranla Honduras. Onu 100 binde 24’le Meksika, 23’le Kolombiya ve 21’le Brezilya izliyor. Latin Amerika’da cinayet oranının en düşük olduğu ülke ise 100 binde 5 ile Şili.

VOA tarafından geçilen Venezuela’da bu yıl günde en az 19 cinayet işlendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Venezuela’da bu yıl günde en az 19 cinayet işlendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Venezuela’da bu yıl günde en az 19 cinayet işlendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.