Veli Akademisi Başlıyor

Veli Akademisi Başlıyor

ABONE OL
18:02 - 12/04/2022 18:02
Veli Akademisi Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ruhr Veliler Birliği ile Kuzey Ren Vestfalya Veli Dernekleri Federasyonu’nun lojistik desteği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) maddi desteğiyle Ramazan sonrası “Veli Akademisi” başlıyor.

PROJE BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

Milazim Koçtürk: “Çocuk ve gençlerin okuldaki başarılarını artırmada ebeveynlerin desteği çok büyük önem taşımaktadır. Velilerin çocuklarını daha iyi yetiştirmesi, onlara daha iyi gelecek ve olanaklar sağlayabilmesi için velilerin eğitilmesi ve bu dezavantajların ortadan kaldırılma olanaklarının velilere doğrudan iletilmesi gerekmektedir. Proje bu konuda genel bir farkındalık yaratılmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra velilere var olan veli derneklerinin veliler ile kurumlar arasında köprü görevi yaparak veliler ile kurumların işbirliği olanakları hakkında gerekli veriler doğrudan sunulacaktır” dedi.

VELİ AKADEMİSİNİN AMACI

Milazım Koçtürk: “Veli Akademisi”nin, alanında uzman kişiler ile yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kültürel ve toplumsal yaşamın farklı alanlarında

Örneğin;

  • Çocukların okul öncesi ve okul döneminde desteklenmesi,
  • Çocukların dilsel gelişimi,
  • 0-18 yaş arasında çocukların gelişim psikolojileri,
  • göçmenleri ilgilendiren yasal düzenlemeler,
  • okul yasası,
  • meslek seçimi,
  • Çocuk ve gençlerin bağımlılık ve suçtan korunmasına yönelik önlemler ve bu alanlarda karşılaşılan sorunların çözümü, gibi konularda veli kılavuzları vasıtasıyla aile bireylerinin eğitimi ve bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

AKADEMİYE KİMLER KATILABİLİR

Akademiye sınırlı sayıda 25-30 veli katılabilecek. Bu kişilere yukarıda belirtilen konularda, alanında uzman kişiler tarafından eğitim desteği verilerek bulundukları şehirde/okulda/dernekte aktif rol almaları sağlanacaktır.

AKADEMİ SÜRESİ NE KADAR

Eğitim seminerleri ayda bir veya iki defa (toplam 10 seminer) altışar saatlik süreyle hafta sonu verilecektir. Ailelerin seminerlere çocuklarıyla birlikte katılmaları da mümkün. Çocuğumu nereye bırakacağım sorunu olmayacak çünkü akademide çocuklar için bir bakıcı da görevlendirilecek. Ayrıca katılımcıların yeme/içme masrafları akademi tarafından karşılanacaktır.

Kısacası akademide veliler gönül rahatlığıyla seminerlere katılacaklar. Katılmak isteyen anne/babalar Ruhr Veliler Birliği’ne e-mail: [email protected]

veya doğrudan aşağıdaki kişilere başvurabilirler.

 

Dr. Ali Sak

Dr. Aysun Aydemir

Milazim Koçtürk

Fatime Okuyucu

Kamuran Turan

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.