Vaka Sayıları Yüz Binin Üzerinde Seyrediyor

Vaka Sayıları Yüz Binin Üzerinde Seyrediyor

ABONE OL
14:43 - 04/02/2022 14:43
Vaka Sayıları Yüz Binin Üzerinde Seyrediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Corona virüsünün baskın hale gelen varyantı Omicron nedeniyle Türkiye’de de vaka sayısı artışı durmuyor. Ülkede son 24 saatte resmi verilere göre vaka sayısı 107 binin üzerine çıktı.

Türkiye salgının başlangıcından bu yana ilk kez yüz binin üzerinde günlük vaka sayılarına şahitlik ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre son 24 saatte ülke genelinde 107 bin 530 yeni Corona virüsü vakası tespit edildi. Son bir günde hayatını kaybeden kişi sayısı da yine resmi verilere göre 233 kişi oldu.

Semptom göstermeyenlere test yapılmaması ve birçok alanda PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasına rağmen son 24 saatte yapılan test sayısı da 455 bin 463 oldu.

Ülke genelinde bugüne dek tespit edilen Corona virüsü vaka sayısı 10 milyon 808 bin 770 kişi oldu. Salgının başında bu yana resmi verilere göre 85 bin 600 kişi de hayatını kaybetti. Ancak hem vaka sayıları hem de toplam can kaybı konusunda bugüne dek tartışmaların yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölüm sayılarının çok daha yüksek olabileceğine dikkat çekiliyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre hastanelerdeki doluluk oranları da COVID-19 vakalarıyla birlikte yükseliyor. Son verilere göre yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68,7 yatak doluluk oranı da yüzde 57,8’e yükseldi. Ülke genelindeki solunum cihazlarındaki doluluk oranı da son verilere göre yüzde 31 olarak görünüyor. Yine son verilere göre ülke genelinde durumu ağır olan hasta sayısı 982 kişi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye’de de Omicron varyantının baskın hale geldiğini belirtti. Bakan Koca mesajında “Yapılan örnekleme gen sekanslaması ile ülkemizdeki hemen hemen tüm vakaların OMICRON KAYNAKLI olduğu belirlenmiştir. Bilindiği gibi, Omicron varyantı hızlı yayılmakta, hastalık ise genellikle hafif seyretmektedir. Artan vaka sayıları salgın sürecinde BİR GERİYE DÖNÜŞ DEĞİLDİR” ifadelerini kullandı. Koca ayrıca Omicron varyantının baskın olduğu son dönemde salgının genel olarak 65 yaş ve üzerini etkilediğini de belirtti.

Türkiye’de aşılama kampanyası da devam ediyor. BioNTech, Sinovac ya da yerli üretim Turkovac aşılarından birinin uygulandığı ülkede bugüne dek toplam 142 milyon 522 bin 697 doz aşı yapıldı. İlk doz aşı olanların oranı yüzde 92,58 iki doz aşı olanlarıysa yüzde 84,52’ye ulaşmış durumda.

VOA tarafından geçilen Vaka Sayıları Yüz Binin Üzerinde Seyrediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Vaka Sayıları Yüz Binin Üzerinde Seyrediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Vaka Sayıları Yüz Binin Üzerinde Seyrediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.