*** Uyum Zirvesiyle göz boyandığı kanıtlandı!

*** Uyum Zirvesiyle göz boyandığı kanıtlandı!

ABONE OL
17:54 - 08/07/2009 17:54
*** Uyum Zirvesiyle göz boyandığı kanıtlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Uyum Zirvesiyle göz boyandığı kanıtlandı!”


Alman Sol Parti milletvekili Prof.Dr. Hakki Keskin, Almanya’da tartışılan Vatandaşlık Yasasıyla ilgili bir basın açıklaması yayinlayarak, ”Uyum Zirveleri ve İslam Konferanslarıyla ancak göz boyandığı kanıtlandı!” dedi

Hakkı Keskin’in konuya ilişkin basın açıklaması şöyle:

"Federal Almanya Parlamentosu’nda 2 Temmuz günü Yeşiller Partisi’nin, Alman vatandaşlık yasasına ilişkin bir yasa değişikliği önerisi tartışıldı. Yeşiller, Alman vatandaşlık yasasının gençler için öngördüğü iki vatandaşlık arasında zorunlu seçim yapma modelinin yasadan çıkartılmasını istiyorlardı. Tartışma sırasında CDU/CSU grubu adına yapılan konuşmada, birlik partilerinin, uyum politikası konusunda 70li yıllarda tıkanıp kaldıkları açıkca görülmekteydi. FDP ise, geçmiş yıllarda izledikleri liberal politikanın aksine, günümüzde ne yazık ki milliyetci- liberal pozisyonlara kaymıştır.


Hrıstiyan Demokratlar yine bıkmadan usanmadan vatandaşlığa geçişin, uyumun en son halkası olduğunu savunmaktalar. Ayrıca çifte vatandaşlığın, Almanya’ya duyulması gereken sadakata aykırı oldugunu belirtmektedirler.

Oysa birçok ülkede ve Almanya’da edinilen deneyimler, vatandaşlığa geçişin, bir ülkeye bağlılık duygusunu güçlendirdiğini ve göçmenlerin uyumuna önemli ölçüde katkı sağladığını göstermektedir.


Birlik Partileri, göçmenlerin var olan kimliklerini baz alarak yeni bir ortak kimlik oluşturduklarını, bunun ötesinde iki kimlikli olabildiklerini kabul etmemekte direnmektedirler. 70li yıllardan bu yana Hrıstiyan Demokratlar bu son derece yanlış ve uyuma zararlı pozisyonlardan vazgeçmemektedirler.

Avrupa Konseyi daha kısa bir süre önce üye ülkelerde yaşayan göçmenlerin siyasi katılımlarını daha iyi bir şekilde sağlamak amaçlı bir karar almıştır. Bu karara çok sayıda muhafazakar parti de kabul oyu vermiştir. Bu karar, çifte vatandaşlığa da genel olarak izin verilmesini öngörmektedir.

Bilindiği gibi göçmen kuruluşları, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve kiliseler çağdaş olan ve göçmenlerin topluma entegre olmasına olanak sağlayacak bir vatandaşlık yasası istemektedirler. İnsanların birden fazla vatandaşlığının olması, Almanya dışındaki birçok ülkede uzun süredir son derece normal kabul edilen bir gerçektir, ve karşıtları tarafından iddia edildiği gibi parelel toplumlara yol açtığı yanlıştır. Tam tersi söz konusudur: Eşit vatandaş olma hakkını tanımadığınız göçmen, toplumdan uzaklaşmayı ve kendini soyutlamayı seçer!

Yeni vatandaşlık yasasıyla getirilen engel ve zorluklar, Alman vatandaşlığına geçenlerin sayısının 2000 yılından bu yana neredeyse yüzde 50 düşmesine yol açmıştır.


Gerçekten uyum isteniyorsa, Alman vatandaşlığına geçiş temelden kolaylaştırılmalıdır! Uyum konusunda samimi olanlar, göçmenlere daha az hak tanımak yerine, onlara kendilerini bu toplumun eşit bireyleri olduklarını hissettirmek için, ellerinden geleni yaparlar!

Göçmenlerin, medyatik etkisi önplanda olan sözde uyum zirveleri veya İslam konferanslarının yerine, eşit hak ve olanaklara gereksinimleri vardır. Oysa ne yazık ki CDU/CSU ve FDP partilerinin politikası Almanya’da uyumu engellemektedir.

Umutmayalım: 27 Eylül günü Federal Almanya seçimleri için sandık başına gittiğimizde, aynı zamanda Almanya’da uyumun başarıya ulaşıp ulaşmayacağını da oylarımızla belirleyeceğiz."

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.