Uyum Meclisi Üyeleri için Seminer

Uyum Meclisi Üyeleri için Seminer

ABONE OL
17:00 - 14/10/2020 17:00
Uyum Meclisi Üyeleri için Seminer
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Ren Vesfalya ‘da Yerel ve Uyum Meclisi seçimlerinin üzerinden tam bir ay geçti. Eski adı ‘’Yabancılar, yenisi Uyum Meclisi’’ olan şehirlerde yaşayan göçmenleri temsil eden Uyum Meclisleri seçimle oluşmuş önemli bir kurum.

13 Eylül ‘de yapılan seçimlerde kazanan Uyum Meclis Üyeleri ve vekalet edecek arkadaşları Uyum Dairesinin VHS Ahlen ‘nin organizesiyle Kasım ayındaki ilk resmi toplantılarından önce Ahlen ‘deki JuK Haus Gençlik merkezinde birbirleriyle tanışmak ve Uyum Meclisinin çalışma prensiplerini öğrenmek, bilgilenmek için bir Seminerde buluştular.

Belediye eski Uyum sorumlusu Daniela Noack ‘ın konuşmacı olarak katıldığı Seminer Belediyenin şu anki Uyum sorumlusu Christiane Heuser ‘in katılımcıları selamlaması ve seçim sonuçlarını kısa analiziyle başladı.

Heuser ‚‘‘ Ahlen şehrinde 1829 seçmenin oy kullandığı seçimlerde katılım oranı yüzde  13,4 Prozent olarak tespit edildi. Bu oran eyalet düzeyindeki yüzde 13 ortalamasının üstünde bir rakam. Yine de tabii ki düşük bir katılım. Çok oyda yanlış kullanılmıştı geçersiz sayıldı.  Uyum Dairesi olarak seçimlere katılımı artırmak için aralarında Video Spotta olmak üzere birçok yol denedik. Sevindirici olan diğer bir noktada farklı uluslardan insanların meclise seçilmesi. ‘‘dedi.

Uyum Meclislerinin yetkileri anlatıldı

Yeni Üyelerin kendilerini tek tek tanıttığı Seminerde Daniela Noack Uyum Meclisinin hukuki işleyişi, yetkileri ve sorumlulukları konusunda Uyum Meclisi üyelerini aydınlattı. Ahlen Uyum Meclisi başkan ya da herhangi bir üye nezdinde Duesseldorf’taki Eyalet Uyum Meclisleri Kurulunda, Ahlen ‘de gençlik komisyonunda temsil hakkına sahip bulunuyor.  Belediye Uyum Dairesinin Seminerine son kez katılan eski Başkan ve şimdiki vekalet üye İlkay Danışmaz da yeni seçilen Üyelere başarılar diledi.

Ahlen Uyum Meclisi toplam 15 Üyeden oluşuyor. Bunların 10’u seçilmiş diğerleri ise yeni Belediye Meclisinde sandalyesi olan partilerin yolladığı 5 Üyeden oluşuyor. Ahlen Uyum Meclisine şu Adaylar girmeyi başardı; Tek Aday Mohamed Abiad, „Ahlener Integrationsliste ‘sinden “(AIL) Fatih Uslu, Metin Ates ve Burak Koc, „Die neuen Ahlener “Grubundan Maria Usai ve Maria Ruppel,  „Newroz-Liste‘den“ Serwer Murad, „Respekt für Alle – sozial und demokratisch“ Listesinden Ergül Aydemir und Deniz Faik Yalçın ve  „Slavic Voice“ Listesinden Alexandra Streisel.

Siyasi Partilerin yollayacağı diğer 5 Üyede  Fraksiyonlar tarafından önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Ahlen Uyum Dairesinin Ekibi de birkaç gün önce Verwaltungsgebäude II, Südstraße 41 adresine taşınmış bulunuyor. İrtibat için: Christiane Heuser (Tel. 02382 59305, [email protected]) ve Mehmet Tanlı (Tel. 02382 59745, [email protected]).

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.