“Uyum Kraliçesi’ Aylin Selçuk Diş ve Ortodonti muayenehanesini açtı

“Uyum Kraliçesi’ Aylin Selçuk Diş ve Ortodonti muayenehanesini açtı

ABONE OL
16:51 - 25/08/2019 16:51
“Uyum Kraliçesi’ Aylin Selçuk Diş ve Ortodonti muayenehanesini açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da 2006 yılı `Uyum Kraliçesi´ seçilen Aylin Selçuk Diş Doktoru ve Ortodonti Uzmanı oldu ve kendi muayenehanesini açtı.

Açılışa Aylin’in ailesi ve yakın dostları, Berlinli iş adamları ile iş kadınları, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, Aylin Selçuk’un genç diş hekimi meslektaşları ile arkadaşları katıldı.


Almanya’nın başkenti Berlin’in Grünewald semtindeki Hildegard Wegscheider Expressgymnasium’u 2007’de bitirdikten sonra Berlin Charite Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi’ni bitiren Aylin Selçuk, 25 yaşında Diş hekimi oldu.

İki yıl pratisyen hekim olarak çalışan Aylin, Ortodonti (Kieferorthopädie) uzmanlığını yaptı ve birkaç yıl ortodonti olarak çalıştıktan sonra Charlottenburg Saray’ı Caddesinde “DENTALMEDİZİN AM SCHLOSS” adlı ilk Diş ve Ortodonti muayenehanesini açtı.

2006 yılında Almanya’nın geleceğine damga vuracak 100 kişi arasına girerek Almanların Türklere ön yargılarının kırılması için Bild Gazetesi tarafından uyumun yüzü kabul edilerek `Uyum Kraliçesi´ seçilen Aylin Selçuk Diş Doktoru ve Ortodonti oldu.

Bild der Frau Dergisi’nin Almanya’nın en güçlü kadını seçilmek üzere düzenlediği ankette; gelecek vadeden 100 Alman arasında gösterilen Aylin Selçuk, Başkent Berlin’in Charlottenburg semtinde `DENTALMEDİZİN AM SCHLOSS´ adlı Diş ve Ortodonti (Kieferorthopädie- Diş ve Çene kemiği bozukluğu) muayenehanesini açtı.

“Uyum kraliçesi”

Türkler’e yönelik ön yargıları kırmak için 2006’da Alman-Türk Kuşağı (die Deukische Generation) Derneğini kuran Aylin, Bild Gazetesi tarafından ‘Uyum Kraliçesi’ seçilmişti.

Bild der Frau Dergisi’nin Almanya’nın en güçlü kadını seçilen ve gelecek vaat eden 100 Alman arasında gösterilen Aylin Selçuk, DENTALMEDİZİN AM SCHLOSS” adlı ilk Diş ve Ortodonti Diş muayenehanesini açtı.

Aylin Selçuk kimdir:

31 Ocak 1989’da Berlin doğumlu Aylin Selçuk. 1995’de eski adı Paul-Eipper olan Wilmersdorf Katharina-Heinroth-Grundschule’de eğitime başladı.

Aylin ilkokul beşinci sınıfta Grünewald semtindeki Hildegard Wegscheider Expressgymnasium’a başladı ve 2007’de Abiturunu yaptıktan sonra Berlin Charite Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine eğitim gördü.

Diş hekimliği Fakültesi’ni 25 yaşında bitiren Aylin Selçuk 2 yıl pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra üç yıl hem Kieferorthopädie uzmanlığını yaptı ve hem ortodonti doktor olarak değişik kliniklerde çalıştı.

Kendi muayenehanesini açmaya karar veren Aylin, düzenlediği bir törenle Charlottenburg Saray’ı Caddesinde ilk Diş ve Ortodonti (Kieferorthopädie) muayenehanesini açtı.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.