Urla Belediye Başkanının Tutukluluğuna İtiraz Reddedildi

Urla Belediye Başkanının Tutukluluğuna İtiraz Reddedildi

ABONE OL
12:43 - 26/12/2019 12:43
Urla Belediye Başkanının Tutukluluğuna İtiraz Reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ’ye üye olduğu iddiasıyla tutuklanan ve görevinden alınan eski Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutukluluğuna itiraz reddedildi.

31 Mart seçimlerinde CHP’den Urla Belediye Başkanı seçilen İbrahim Burak Oğuz, FETÖ’ye üye olduğu iddiasıyla İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Ardından Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişti.

Tutuklama kararının ardından Oğuz’un avukatları, hazırladıkları bir dosyayla tutukluluk kararına itiraz etmişlerdi. İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği, Oğuz’un avukatının, müvekkili hakkındaki tutuklama kararına ilişkin yaptığı itirazı inceledi.

Mahkeme, tutuklama sebeplerinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı, sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçeleriyle tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.