Ürdün’de ABD güçlerine saldırı 3 ölü onlarca yaralı; Biden: “Hesap soracağız”

Ürdün’de ABD güçlerine saldırı 3 ölü onlarca yaralı; Biden: “Hesap soracağız”

ABONE OL
09:16 - 29/01/2024 09:16
Ürdün’de ABD güçlerine saldırı 3 ölü onlarca yaralı; Biden: “Hesap soracağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika Başkanı Joe Biden Pazar günü yaptığı açıklamada, Ürdün’de insansız hava aracı saldırısında üç Amerikan askerinin öldüğü ve çok sayıda askerin de yaralandığını söyledi. Saldırıdan İran destekli milis gruplarını sorumlu tuttu.

Amerika Merkez kuvvetler Komutanlığı Cumartesi gecesi Ürdün’ün kuzeydoğusunda Suriye sınırına yakın bir bölgedeki yerleşim yerlerine düzenlenen insansız hava saldırısında üç Amerikan askerinin öldüğünü ve en az 25 askerin de yaralandığını bildirdi. Amerika basınında yer alan haberlerde yaralı asker sayısının 34’e yükseldiği yazdı.

ABD’nin bölgede ilk can kaybı

Gazze’de devam eden İsrail- Hamas savaşı sırasında İran destekli milislerin Ortadoğu’daki Amerikan güçlerine yönelik aylardır devam eden saldırılarında Amerikan ordusu ilk kez kayıp verdi. Amerikalı yetkililer saldırıdan sorumlu grubu tespit etmek için çalışmalarını sürdürürken, i̇ran destekli birkaç grup üzerinde durduklarını bildirdi.

Biden’ın Beyaz Saray tarafından paylaşılan yazılı açıklamasında saldırının Cumartesi akşam saatlerinde yaşandığı kaydedildi.

Amerika basınında yer alan haberlerde üç ABD askerinin öldüğü drone (insansız hava aracı) saldırısında en az 25 ABD askerinin de yaralandığı bildirildi. Amerikan ordusu, hayatını kaybeden askerlerin kimliklerinin ailelerine haber verildikten 24 saat sonra kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Biden: “ABD sorumlulardan hesap soracak”

Amerika Başkanı Joe Biden, tüm sorumlulardan ABD’nin kendi seçeceği bir zaman ve şekilde hesap soracağını söyledi.

twitter.com/potus/status

Washington Post gazetesi saldırıyı Kataib Hizbullah, Nucaba ve İran destekli diğer milisleri çatısı altında bulunduran Irak’taki İslami Direniş grubunun üstlendiğini yazdı. Gazeteye konuşan grubun yetkilisi olduğunu söyleyen kişi, “Amerika’nın İsrail’e desteği devam ettiği sürece Amerika’nın karşılık verme tehditlerinin umurlarında olmadığı” açıklaması yaptı.

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon’a göre İran destekli milisler, 17 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’deki Amerikan birliklerinin bulunduğu üslere 150’den fazla saldırı düzenledi. Roketler ve tek yönlü saldırı uçaklarıyla yapılan saldırıların büyük çoğunluğu önlendi.

Amerikan USA Today gazetesine konuşan ABD terörle mücadele ve istihbarat eski yetkilisi Cavid Ali, bu son provokasyon saldırısının muhtemel yansımaları olacağını bölgede durumun büyük ölçüde ısınacağını söyledi. Ali, bölgedeki Amerikan askeri personele yönelik bugüne dek en büyük saldırının yapılmasıyla önemli bir eşiğin aşıldığını söyledi

VOA tarafından geçilen Ürdün’de ABD güçlerine saldırı 3 ölü onlarca yaralı; Biden: “Hesap soracağız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ürdün’de ABD güçlerine saldırı 3 ölü onlarca yaralı; Biden: “Hesap soracağız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ürdün’de ABD güçlerine saldırı 3 ölü onlarca yaralı; Biden: “Hesap soracağız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.