Ünlü Sunucu Oprah Winfrey’den Öz’ün Rakibi Adaya Destek

Ünlü Sunucu Oprah Winfrey’den Öz’ün Rakibi Adaya Destek

ABONE OL
23:24 - 04/11/2022 23:24
Ünlü Sunucu Oprah Winfrey’den Öz’ün Rakibi Adaya Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’nın ünlü televizyon programcısı Oprah Winfrey, Pennsylvania’da çekişmeli geçmesi beklenen Senato yarışında Demokrat John Fetterman’ı destekleyeceğini açıkladı.

Winfrey, yaklaşık yirmi yıl önce gündüz kuşağındaki popüler programına düzenli konuk olarak aldığı ve yıldızını parlattığı Cumhuriyetçi Doktor Mehmet Öz’e destek vermeyi reddetti.

Winfrey şimdiye kadar, seçimle ilgili tercihi Pennsylvania seçmenine bırakacağını söylemişti ancak Salı günü yapılacak seçimle ilgili çevrimiçi bir tartışmada bu tutumunu değiştirdi.

“Bunun Pennsylvania seçmeninin kararı olduğunu söyledim, tabii ki onlara kalmış (bu tercih) ama Pennsylvania’da yaşasaydım, birçok nedenden dolayı oyumu çoktan John Fetterman’a vermiş olurdum” diyen Winfrey, daha sonra dinleyicileri çeşitli eyaletlerde valilik ve Senato için aday olan Demokratlar’a oy vermeye çağırdı.

Pennsylvania’daki kilit senatörlük yarışı, Senato’da Cumhuriyetçiler’le eşit sayıda olan Demokratlar için bu dengeyi koruması açısından büyük önem taşıyor.

Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey’nin emekliye ayrılmasıyla Senato’da Pennsylvania’nın temsili için yarışı başlatmıştı.

Anketler, yarışta eski başkan Donald Trump’ın da desteğini alan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz ile John Fetterman arasındaki farkın başa baş olduğunu gösteriyor.

Donald Trump yarın Öz’ün kampanyasına destek vermek için bir kez daha Pennsylvania’ya giderken, Başkan Joe Biden ve eski Başkan Barack Obama da aynı gün aynı eyalette Fetterman için kampanya yürütecek.

Mehmet Öz, beş yıl ve 55 bölümün ardından Oprah’nın şovundan ayrılmış ve kendi gündüz kuşağı programı “The Dr. Oz Show”u başlatmıştı.

Program, Mehmet Öz Senato’ya aday olmak için New Jersey’den Pennsylvania’ya taşınmadan önce 13 sezon boyunca sürmüştü.

VOA tarafından geçilen Ünlü Sunucu Oprah Winfrey’den Öz’ün Rakibi Adaya Destek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ünlü Sunucu Oprah Winfrey’den Öz’ün Rakibi Adaya Destek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ünlü Sunucu Oprah Winfrey’den Öz’ün Rakibi Adaya Destek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.