“Umarım İkinci Bir Kavala Vakası Yaşanmaz”

“Umarım İkinci Bir Kavala Vakası Yaşanmaz”

ABONE OL
10:46 - 12/05/2022 10:46
“Umarım İkinci Bir Kavala Vakası Yaşanmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü İdris Şahin, “Metin’i hala serbest bırakmadılar, hala cezaevinde. Umarım bize ikinci bir Osman Kavala vakası yaşatmazlar” dedi.

Şahin, DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında verilen tahliye kararını VOA Türkçe’ye değerlendirdi.

Türkiye’de yargının nasıl işlediğini iyi-kötü herkesin bildiğini ve gördüğünü dile getiren Şahin, “Dolayısıyla hürriyetine kavuşmadan, aramıza katılmadan da ben dikkat ederseniz sadece, ‘Geçmiş olsun Metin Gürcan’ diye bir tweet attım. Normalde tahliye edilmesi lazım, ama hala Sincan’da arkadaşlar bekliyor, Metin’i bırakmadılar” dedi.

“Kendini ve bizi zor durumda bıraktı”

Şahin parti olarak sonuna kadar Metin Gürcan’ın yanında olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hukuki olarak elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Ama kırgınlığımız var, yok dersek yalan söylemiş oluruz. Bu kadar tecrübeli ve toplum önünde olan bir ismin çok daha dikkatli davranması gerekir. Bazı hassasiyetleri göstermesi gerekir. Özellikle siyasiyse ve yabancılarla olan görüşmesinde, şunda, bunda. Görüşmesine bir diyeceğimiz yok ama yerini, zamanını bir parti kurucusuna, bir eski Türk subayına yakışır yerlerde yapması lazım. Her şeyi zaten 85 milyonun önünde televizyonlarda söylüyor. Bunlara hiçbir itirazımız yok ama bizi de kendisini de çok zor durumda bıraktı. Eylemlerinin suç teşkil etmediğini baştan beri söylüyoruz ve biliyoruz ama bazı şeyleri ifade etmekte de zorlanıyoruz, çıktığımız her yerde önümüze getirip onu koyuyorlar. Çünkü bu millet maalesef gerçeklerle değil, algıyla yönetiliyor.”

Tahliye kararına itiraz

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve basın ile izleyicilere kapalı olan duruşmada Gürcan’ın avukatları, dosyaya kazandırılan yeni deliller ışığında suçun vasıf ve mahiyetinin değişebileceğini belirterek, Gürcan’ın tahliyesini istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme bugün, yurtdışı yasağı adli kontrol hükmü uygulanarak sanık Gürcan’ın tahliyesine karar verdi.

Gürcan’ın avukatı Yusuf Şahin kararın ardından sosyal medya hesabından, “Müvekkilim Metin Gürcan tahliye olmuştur. Gözümüz aydın olsun. Geçmiş olsun” diye yazdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Metin Gürcan’la ilgili tahliye kararına itiraz etti.

6 aydır cezaevinde

46 yaşındaki Metin Gürcan 26 Kasım 2021’de İstanbul’daki evinde gözaltına alındıktan üç gün sonra tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gürcan’ın para karşılığında “Türkiye’nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri”, “Afrin operasyonu öncesi yaşananlar”, “Türkiye’nin Libya ve Suriye’deki etkinliği”, “insansız hava araçlarını ihraç etmek isteyen ülkeler”, “S-400’lerin konumlandırılması” ile “PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları” gibi bilgileri yabancı diplomatlara aktardığı öne sürülmüştü

İddianamede Gürcan’ın, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri, casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama” suçundan müebbet, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk amacıyla zincirleme biçimde temin etme” suçundan ise 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

VOA tarafından geçilen “Umarım İkinci Bir Kavala Vakası Yaşanmaz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Umarım İkinci Bir Kavala Vakası Yaşanmaz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Umarım İkinci Bir Kavala Vakası Yaşanmaz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.