Uluslararası tepkilere karşın İsrail Gazze’yi vurmaya devam ediyor

Uluslararası tepkilere karşın İsrail Gazze’yi vurmaya devam ediyor

ABONE OL
18:26 - 25/05/2024 18:26
Uluslararası tepkilere karşın İsrail Gazze’yi vurmaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği son saldırıda Filistinli yetkililerin açıklamasına göre 30’dan fazla kişi hayatını kaybetti. Son saldırı Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e saldırıları durdurma çağrısından bir gün sonra geldi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Cuma günü Refah’ın belirli bölgelerinde Hamas militanlarına ve alandaki tünel altyapısına yönelik olarak saldırılar düzenlediklerini açıkladı.

Filistinli sağlık yetkilileri, 17’si hava saldırılarında olmak üzere son bir gün de 31 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cibaliye kampı bölgesinde yaşayanlar ve sivil acil yardım ekipleri, bölgeye İsrail tanklarının girdiğini ve çok sayıda binayı da yerle bir ettiklerini belirtti. İsrail ordusuysa Cibaliye’de çok sayıda militanın etkisiz hale getirildiği açıklamasını yaptı.

İsrail tankları da Cibaliye Mülteci Kampı yakınlarında saldırılar düzenliyor.

Filistinli sivil yardım ekipleri henüz bir çok noktaya ulaşamadıklarını dolayısıyla can kaybının çok daha fazla olabileceğini ifade ediyorlar.

Ateşkes görüşmeleri yeniden başlayabilir

Öte yandan devam eden çatışmalara karşın Hamas ve İsrail arasında önümüzdeki günlerde ateşkes sağlanabilmesi için görüşmelere yeniden başlanacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi konuşan bir yetkili, İsrail’in Filistinli militan grup Hamas’a yönelik saldırılarını sürdürmesine rağmen, iki taraf arasındaki arabuluculuk görüşmelerinin önümüzdeki hafta yeniden başlayacağını söyledi.

Görüşmelerle ilgili kararın İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın başkanının CIA başkanı ve Katar başbakanıyla bir araya gelmesinin ardından alındığını söyleyen kaynak, konunun hassasiyeti nedeniyle ismini ya da uyruğunu vermekten kaçındı.

Aynı kaynak, “Toplantı sonunda, önümüzdeki hafta içinde arabulucular Mısır ve Katar’ın öncülüğünde ve ABD’nin aktif katılımıyla yeni öneriler temelinde müzakerelerin başlatılmasına karar verildi” dedi.

Hamas kanadıysa görüşmelerin durumu hakkında henüz bir yorum yapmadı.

VOA tarafından geçilen Uluslararası tepkilere karşın İsrail Gazze’yi vurmaya devam ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Uluslararası tepkilere karşın İsrail Gazze’yi vurmaya devam ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Uluslararası tepkilere karşın İsrail Gazze’yi vurmaya devam ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.