Uluslararası Çalışma Örgütü'nden "İş Kaybı" Uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden "İş Kaybı" Uyarısı

ABONE OL
05:10 - 08/04/2020 05:10
Uluslararası Çalışma Örgütü'nden "İş Kaybı" Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) göre Corona virüsü salgını nedeniyle bu yılın ikinci yarısında dünyada çalışma saatlerinin yüzde 6,7’si ortadan kalktı. Bu kayıp 195 milyon tam zamanlı işçinin yaptığı işe karşılık geliyor.

ILO’nun ‘‘Kötüleşen Kriz ve Yıkıcı Etkileri’’ adlı raporuna göre, küresel iş gücündeki beş kişinin dördünden fazlası kısmı iş yeri kapatmalarının olduğu bölgelerde yaşıyor.

Raporda sürecin sonunda iş kaybının önlenmesi için ülkelerden, çalışanları işleriyle temas halinde tutmak için önlemler almaları istendi.

Örgüt başkanı Guy Ryder, ekonomik faaliyetlerin canlandırılması için dünya genelinde ulusal düzeyde maliyetli vergi ve para politikaları gibi çabalara tanık olduklarını ve bunların son derece önemli olduğunu vurguladı.

Ryder, ‘kısmi işsizlik,’ ‘teknik işsizik’ ve ‘çalışma saatlerinin azalması’ gibi durumları, işçileri işleriyle temas halinde tutma girişimleri olarak sıraladı.

Ryder, ‘‘Bir dizi ülkede şirketlerin kamu desteğinden faydalanmalarının yanı sıra çalışanlarını korumak ve onları çalıştıkları kuruma ve çalışma piyasasına bağlı tutmak için uygun şekilde harekete geçtiklerine tanık olduk,’’ dedi.

Rapora göre, ikinci çeyrekteki 195 milyon tam zamanlı iş kaybının 125 milyonu Asya Pasifik bölgesinde görüldü. Raporda Çinli firmaların uzun süren kapanmanın ardından yeniden iş başı yapmaya başladıkları kaydedildi.

Örgüt, kriz nedeniyle işsiz kalacak kişi sayısı konusunda yeni bir tahmin yürütmezken, bu rakamın geçen hafta öngördükleri 25 milyondan önemli ölçüde daha yüksek olacağı öngörüsünde bulundu. Bu yılın başından itibaren dünya genelinde 190 milyon çalışan işsiz kaldı.

Rapora göre dünya genelinde krizden en çok etkilenen sektörlerin başında konut ve gıda hizmetleri, üretim, perakende ile ticari ve idari hizmetler geliyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.