Uluslararası Af Örgütü: “Tigray’da Katliam Yaşanıyor”

Uluslararası Af Örgütü: “Tigray’da Katliam Yaşanıyor”

ABONE OL
21:40 - 13/11/2020 21:40
Uluslararası Af Örgütü: “Tigray’da Katliam Yaşanıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayınlanan bir rapora göre, Etiyopya’nın Tigray bölgesinde son bir haftada çok sayıda kişi öldürüldü.

Uluslararası Af Örgütü Doğu ve Güney Afrika Uluslararası Direktörü Deprose Muchena, yaptığı açıklamada, “Ülkedeki askeri operasyonlara hiçbir şekilde müdahil olmayan ve gündelik işçi olarak görünen çok sayıda kişinin katledildiğini doğruluyoruz” dedi.

Örgütten yapılan açıklamada da “Tigray hali hazırda iletişime kapalı olduğu için bu gerçek trajedinin boyutları zaman içerisinde ortaya çıkacak” denildi.

Rapora göre bölgenin güneybatısındaki Maş-Kadra’da çok sayıda ceset bulundu. Uluslararası Af Örgütü, bu toplu cinayetlerden kimin sorumlu olduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı.

Bölgede Corona virüsü salgını nedeniyle seçimlerin ertelenmesinden bu yana 9 Eylül tarihinden itibaren tansiyonun yüksek olduğu biliniyor. Bölgeden daha önce gelen bilgilerde de çıkan çatışmalarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Karışıklıklar başladığından bu yana bölgede internet altyapısı da çalışmıyor.

BM verilerine göre Tigray bölgesindeki karışıklıklar nedeniyle 7 binden fazla Etiyopyalı bölgeden kaçarak komşu ülke Sudan’a geçti.

VOA tarafından geçilen Uluslararası Af Örgütü: “Tigray’da Katliam Yaşanıyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Uluslararası Af Örgütü: “Tigray’da Katliam Yaşanıyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Uluslararası Af Örgütü: “Tigray’da Katliam Yaşanıyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.