Ukrayna’ya Askeri Yardımlar Artıyor

Ukrayna’ya Askeri Yardımlar Artıyor

ABONE OL
00:14 - 27/02/2022 00:14
Ukrayna’ya Askeri Yardımlar Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Etkili bir hava savunma sistemine sahip olmadığı anlaşılan Ukrayna’ya, bir personelin kullanabildiği, karadan havaya fırlatılabilen Stinger uçaksavar roketleri sözü, Hollanda’dan geldi.

Hollanda, Ukrayna’ya 200 Stringer füzesi gönderildiğini ayrıca diğer askeri malzemelerin de yolda olduğunu açıkladı.

İngiltere’nin de teslim etme sözünü verdiği malzemeler arasında cephanelik, daha önce verilmiş tanksavar roketlerinin devamı ve ilk yardım malzemeleri var.

İngiltere Savunma Bakanlığının paylaştığı bilgilere göre söz konusu organizasyon, Bakan Ben Wallace’ın bizzat başlattığı ve takip edeceği bir operasyon şeklinde ilerliyor.

Aralarında NATO üyesi olmayan ülkelerin de bulunduğu 27 ülke, şimdi İngiltere’nin verdiği teslimat sözüyle Ukrayna’ya yardım göndermeye hazırlanıyor.

Almanya 1000 tanksavar 500 uçaksavar füzesi yolluyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yaptığı açıklamada ülkesinin Ukrayna’ya destek amacıyla 1000 tanksavar ve 500 uçaksavar füzesi gönderme kararı aldığını belirtti.

Scholz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin bir dönüm noktası olduğunu ve Putin’in işgalci ordusuna karşı Ukrayna’yı en iyi şekilde desteklememenin görevleri olduğunu” ifade etti.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’ya Askeri Yardımlar Artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’ya Askeri Yardımlar Artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’ya Askeri Yardımlar Artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.