Ukrayna’nın Doğusunda Gerginlik ve Ateşkes İhlalleri Artıyor

Ukrayna’nın Doğusunda Gerginlik ve Ateşkes İhlalleri Artıyor

ABONE OL
20:04 - 19/02/2022 20:04
Ukrayna’nın Doğusunda Gerginlik ve Ateşkes İhlalleri Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Artan Rusya Ukrayna gerginliğinde savaş çıkmasına dair kaygılar artarken Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı gruplar da Ukrayna ordusunu hedef alıyor. Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, ayrılıkçıların topçu ateşi sonucu iki askerin öldüğü 4 askerin de yaralandığı belirtildi. Bölgedeki çatışmaların olası bir Rusya müdahalesini başlatmasından endişe ediliyor.

Ukrayna ordusunun Facebook sayfasından yapılan açıklamada ülkenin doğusundaki ayrılıkçı grupların son 24 saatte 70 kez ateşkesi ihlal ettikleri belirtildi.

Ayrılıkçı grupların ağır silahlarla ateş açtıkları ve topçu atışlarında bulundukları ifade ediliyor. Bu silahların bölgede yapılan ateşkes anlaşması uyarınca kullanılmasının yasak olduğu biliniyor.

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin partisi tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki durumu yerinde incelemek için giden bir grup parlamenter ve gazeteciden oluşan grubun da saldırı altında kaldığı ve bir sığınağa girdikleri duyuruldu.

Ayrılıkçı gruplarsa saldırılar konusunda Ukrayna’yı suçladı ve Ukrayna ordusu tarafından kendilerine ateş açıldığını iddia etti.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’nın Doğusunda Gerginlik ve Ateşkes İhlalleri Artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’nın Doğusunda Gerginlik ve Ateşkes İhlalleri Artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’nın Doğusunda Gerginlik ve Ateşkes İhlalleri Artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.