Ukrayna’nın Batı ve Doğusunda Patlamalar

Ukrayna’nın Batı ve Doğusunda Patlamalar

ABONE OL
16:06 - 18/04/2022 16:06
Ukrayna’nın Batı ve Doğusunda Patlamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Ukrayna işgali sürerken, Ukraynalı yetkililer ülkenin batı ve doğu bölgelerinde bu sabah patlamaların meydana geldiği açıkladı.

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadoviy, füzelerin askeri tesislerle Polonya sınırından 60 kilometre uzaklıkta bulunan bir araba lastiği servis noktasına isabet etmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de yaralandığını açıkladı. Patlamanın, Ukrayna’nın başka bölgelerinden tahliye edilenlerin yerleştirildiği bir otelin camlarının kırılmasına yol açtığı da kaydedildi.

Bölgede meydana gelen ayrı bir olayda ise, füzelerin demiryolu istasyonuna yakın bir alana düştüğü ve ulaşımı olumsuz etkilediği kaydedildi.

Reuters muhabiri ise başkent Kiev etrafındaki Dnipro nehri kıyısında patlamaların duyulduğunu aktardı.

“Çok sayıda füze saldırısı düzenlendi”

Bu arada Rusya, dün gece Ukrayna ordusunu hedef alan çok sayıda hava ve füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamayla, “füze saldırıları sonucu beş komuta merkezi, bir yakıt deposu ve üç mühimmat deposunun yanısıra 16 Ukrayna askeri tesisinin imha edildiği” iddia edildi.

Bakanlık, “saldırıların Harkiv, Zaporijya, Donetsk ve Dnipropetrovsk bölgeleri ile Mikolayiv limanına düzenlendiğini ve Rus hava kuvvetlerinin 108 bölgeyi hedef aldığını” kaydetti.

Ukrayna’nın kuzeyinde direnişle karşılaşan Rus ordusu, kara harekatını ülkenin doğusundaki Donbas bölgesindeki Donetsk ve Luhansk’ta yoğunlaştırıyor ve başkent Kiev dahil diğer hedeflere uzun menzilli füze saldırılarında bulunuyor. Rusya, şimdi haftalardır kuşatma altında olan liman kenti Mariupol’un tam kontrolunu sağlamaya çalışıyor. Mariupol’un alınması, doğudaki Rus ayrılıkçıların elinde olan bölgelerle Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’ı birbirine bağlama açısından Rusya için önemli bir stratejik zafer anlamına gelebilir.

Ukrayna’ya IMF desteği

Diğer yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile Ukrayna’nın finansal istikrarı ve ülkenin savaş sonrası yeniden yapılanmasıyla ilgili konuştuğunu söyledi.

Zelenski sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “IMF Başkanı Georgieva ile Ukrayna’nın mali istikrarını sağlama ve savaş sonrası yeniden yapılanma hazırlıkları konusunu görüştük. Net planlarımız ve geleceğe yönelik bir vizyonumuz var. IMF ve Ukrayna arasındaki işbirliğinin verimli olmaya devam edeceğinden eminim” diye yazdı.

IMF Başkanı Georgieva da Twitter hesabından Zelenski’ye yanıt vererek, “Bugünkü verimli görüşmemiz için teşekkür ederim. Ukrayna’nın ortaklarının verdiği ekonomik destek, modern ve rekabetçi bir Ukrayna’nın yeniden inşası için gereklidir” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Başbakanının bu hafta Washington’daki IMF ve Dünya Bankası toplantılarına katılması ve ülkesi için daha fazla mali destek yardımı talep etmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’nın Batı ve Doğusunda Patlamalar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’nın Batı ve Doğusunda Patlamalar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’nın Batı ve Doğusunda Patlamalar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.