“Ukraynalılar Oligarkların Mülklerine Yerleştirilsin” 

“Ukraynalılar Oligarkların Mülklerine Yerleştirilsin” 

ABONE OL
20:51 - 17/03/2022 20:51
“Ukraynalılar Oligarkların Mülklerine Yerleştirilsin” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İngiltere İskan Bakanı Michael Gove geçen hafta sonunda, “Yaptırım listesindeki Rus oligarklarına ait mülklerin Ukraynalı mültecilere açılması için” çalıştıklarını söyledi.

Gove, BBC televizyonunun yayınında, yaptırım uygulanan oligarkların evlerinin kullanılıp kullanılamayacağı sorulduğunda, “Yaptırım uygulanan bireylerin evlerini ve mülklerini, insani ve diğer amaçlar için yaptırıma tabi tutuldukları sürece, Ukraynalı mültecileri barındırmak için kullanmamıza izin verecek bir seçeneği araştırmak istiyorum” dedi.

“Proje tartışma yarattı”

Gove’un Kabine toplantısı sırasında da ortaya sürdüğü bu fikre, Başbakan Boris Jonson’ın da “sıcak baktığı“ bildirilmişti. Fikrin, eleştirilere rağmen 15 gündür Ukrayna’yla ilgili kurulan hükümetin alt komisyonunda tekrar tekrar gündeme geldiği ve değerlendirildiği ortaya çıktı.

Steve Barclay’in başkanlığını yaptığı komisyonun başlıca görevi, Ukraynalı sığınmacılarla ilgili her tür fikri incelemek. Projenin fikir babası Micheal Gove, toplantılarda bu uygulamanın sembolik etkisinin gücüne vurgu yaparken, komisyondaki Dışişleri ve Maliye bakanlığı temsilcilerinin çekincelerini dile getirdiği kaydedildi. Bakanlık yetkililerinin, “böyle bir uygulama ancak muz cumhuriyetinde olur” tepkisi gösterdiği öne sürüldü.

Abramoviç’in 70 mülkü 500 milyon sterlin

Bu oligarklardan en tanınmışı Roman Abramoviç. Diğer oligarklarınki gibi Abramoviç’in de İngiltere’de 500 milyon sterlin değerindeki 70 gayrimenkulü, oda sayıları ve piyasa değerleriyle medyada gözler önüne serildi.

Abramoviç’in Londra’da 150 milyon sterlin değeriyle en büyük malikanesinde 15 yatak odası olduğu belirtiliyor.

Alüminyum kralı, madenci Oleg Deripaska’nın Surrey’deki 7 yatak odalı malikanesi daha geçen hafta 18 milyon sterline satışa sunulmuştu. El konma işlemi sonrası, emlakçı ilanı kaldırıldı.

“Londra’nın Kızıl Meydanı”

Birçok oligarkın mülk edinmesi nedeniyle “Londra’nın Kızıl Meydanı” olarak da anılan Belgrave Meydanı’nda Deripeska’nın 6 katlı bir mülkü gençlerce işgal edildi. Gençler, Ruslar’ın İngiltere’deki işlerini yapan İngiliz elitlerine, “Sıra size de gelecek” dedi.

Deripeska’nın bu mülkü 50 milyon sterlin değerinde ama tapusu, vergi cenneti olarak da adlandırılan İngiliz Virgin Adaları’nda kayıtlı bir şirkette.

ABD Maliye Bakanlığı’nda da kayıtlı mülklerden bazıları Rus SMP bankasının ortaklarından Boris Rotenberg’a ait. Tapusu Kıbrıs’daki bir ‘’offshore’’ şirketi üzerinde görünen Londra’daki malikanenin piyasa değeri 8 milyon sterlin.

Alişer Osmanov adlı bir diğer oligarkın 16’ncı yüzyıldan kalma tarihi bir sarayı ve 4,5 hektar arazi üzerinde 48 milyon sterlinlik bir malikanesi daha olduğu kaydediliyor.

Putin’in yakınındaki isimlerden Eski Başbakan Vekili İgor Şuvalov’un Thames nehri manzaralı dairesinin değeri ise 11,5 milyon sterlin.

İngilizler Ukraynalılar’a evini açıyor

Oligarkların mülklerinin geleceği tartışılırken İngiliz halkı, hükümet düzenlemesi doğrultusunda Ukraynalı sığınmacılara evlerindeki boş odalarını sunmak için sıraya girdi. Maliye Bakanlığı, evini Ukraynalılar’a açanlara ayda 350 sterlin nakit yardım yapacak.

VOA tarafından geçilen “Ukraynalılar Oligarkların Mülklerine Yerleştirilsin”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ukraynalılar Oligarkların Mülklerine Yerleştirilsin”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ukraynalılar Oligarkların Mülklerine Yerleştirilsin”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.