Ukraynalı Çocuklar İçin Nobel Ödülüne Rekor Ödeme

Ukraynalı Çocuklar İçin Nobel Ödülüne Rekor Ödeme

ABONE OL
15:31 - 21/06/2022 15:31
Ukraynalı Çocuklar İçin Nobel Ödülüne Rekor Ödeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Geçtiğimiz yıl Nobel Barış Ödülü’nü kazanan iki isimden biri olan Rus muhalif gazeteci Dimitri Muratov, ödülü açık arttırmayla 103,5 milyon dolara sattı. Elde edilen gelir Ukraynalı çocuklar için kullanılacak.

Muratov’un Ukrayna’daki savaş nedeniyle yerlerinden edilmiş çocuklar yararına açık arttırmayla satışa çıkardığı Nobel Barış Ödülü, 103,5 milyon dolar gibi rekor bir bedelle alıcı buldu.

New York’ta satışı gerçekleştiren Miras Açık Arttırma isimli kurum, gelirin tamamının Ukrayna’da Rusya’nın saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen çocuklar için UNICEF’in ilgili fonuna aktarılacağını duyurdu.

Söz konusu açık arttırma, Dünya Mülteciler Günü olan 20 Haziran’da yapıldı.

Daha önce benzer şekilde açık arttırmayla satılan Nobel Barış Ödülleri, 5 milyon doların altında alıcı bulmuşlardı.

Rus muhalif gazeteci Dimitri Muratov ve genel yayın yönetmenliğini yaptığı gazetesi Novaya Gazeta, geçtiğimiz yıl Nobel Barış Ödülü’nü kazanmıştı. Muratov’la birlikte Filipinli gazeteci Maria Ressa da Nobel Barış Ödülü’nü almıştı.

VOA tarafından geçilen Ukraynalı Çocuklar İçin Nobel Ödülüne Rekor Ödeme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukraynalı Çocuklar İçin Nobel Ödülüne Rekor Ödeme haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukraynalı Çocuklar İçin Nobel Ödülüne Rekor Ödeme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.