Ukrayna’da 440 Cesedin Olduğu Toplu Mezar

Ukrayna’da 440 Cesedin Olduğu Toplu Mezar

ABONE OL
12:59 - 16/09/2022 12:59
Ukrayna’da 440 Cesedin Olduğu Toplu Mezar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’da Rusya’nın işgalinden yakın bir zaman önce kurtulan İzyum şehrinde 440 cesedin olduğu toplu mezar bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski konuya ilişkin dün akşam yaptığı açıklamada, “Rusya her yerde arkasında ölüm bırakıyor ve bundan sorumlu tutulmalı” dedi.

Zelenski’nin danışmanı Mikailo Podolyak ise, ormanda haçların görüldüğü bir mezarlık fotoğrafının üzerine İngilizce olarak “İzyum yakınlarında bulunan toplu mezarlardan sadece biri. Aylardır işgal altındaki topraklarda terör, şiddet, işkence ve toplu cinayetler kol geziyor. Tank göndermek yerine ‘savaşı dondurmak’ isteyen başka biri var mı? İnsanları kötülükle baş başa bırakmaya hakkımız yok” şeklinde bir Twitter paylaşımı yaptı.

İngiliz yayın kurumu BBC’ye konuşan Harkov bölgesi polis müdür Volodimir Timoşenko ise, mezarda 400’den fazla ceset olduğunun tahmin edildiğini söyleyerek, cesetlerin mezardan bugün çıkarılmaya başlanacağını belirtti.

Reuters haber ajansı, İzyum şehrinde bulunan toplu mezarın 1990’lardaki Balkan savaşlarından bu yana Avrupa’da bulunan en büyük mezar olduğuna dikkat çekti.

Binlerce Rus askerinin silah ve mühimmatlarını bırakarak bölgeden kaçmasının ardından Ukrayna güçleri İzyum şehrini geri almıştı.

Geçmişte askerlerinin zulüm yaptığını inkar eden Rusya, toplu mezar haberleriyle ilgili yorum yapmadı.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’da 440 Cesedin Olduğu Toplu Mezar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’da 440 Cesedin Olduğu Toplu Mezar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’da 440 Cesedin Olduğu Toplu Mezar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.