Ukrayna ve Almanya arasında güvenlik ortaklığı

Ukrayna ve Almanya arasında güvenlik ortaklığı

ABONE OL
19:08 - 16/02/2024 19:08
Ukrayna ve Almanya arasında güvenlik ortaklığı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski güvenlik ortaklığı anlaşması imzaladı. İki ülke arasındaki anlaşmanın 10 yıl boyunca geçerliliği olacağı ve Ukrayna’nın eski durumuna getirilmesi için uzun vadeli askeri ve ekonomik destek sağlamayı içerdiği belirtildi.

Başkent Berlin’e günübirlik bir resmi ziyaret düzenleyen Zelenski, bu ortaklığın, Ukrayna‘nın NATO üyesi olana kadar aradaki boşluğu dolduracağını söyledi.

Başbakanlıkta yapılan ve yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zelenski, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i “savaş suçlusu” olarak tanımladı. Zelenski, Putin’in günün birinde suçlarının cezasını çekeceğini savundu.

Batılı devletlere, özellikle de Almanya’ya desteği için teşekkür eden Ukrayna lideri, “Birlikte daha güçlüyüz. Putin’i yenebilmek için bu dayanışmayı sürdürmeliyiz” dedi.

Başbakan Scholz da Vladimir Putin’in hedefine ulaşamayacağını söylerken, Ukraynalılar’ın ülkelerini kararlı bir biçimde savunduklarını vurguladı ve “Anlaşmamız tarihi bir olay. Zafer Ukrayna’nın olacak” dedi.

Almanya’nın ABD’nin ardından Ukrayna’ya en çok yardım eden ülke olduğunu hatırlatan Scholz, savaşın bir an önce sona erdirilmesini istediklerini vurgulayarak, “Ancak Putin’in böyle bir niyeti yok” dedi ve bu yüzden Ukrayna’ya gerekli olduğu müddetçe yardımı sürdüreceklerini yineledi.

Zelenski, Scholz ile buluşmasından sonra Cumhurbaşkanlığı Bellevue Sarayı’nda Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’le biraraya geldi.

Kiev ile Berlin’in ikili güvenlik ve uzun vadeli destek anlaşması, Ukrayna ile İngiltere arasındaki güvenlik anlaşmasını izledi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, geçen ay Kiev’i ziyaret ettiğinde bu anlaşma imzalanmıştı. Zelenski, akşam saatlerinde Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de benzer bir anlaşma imzalayacak.

Kiev, müttefiklerle yapılan güvenlik düzenlemelerinin hiçbir şekilde NATO’ya katılma stratejik hedefinin yerini almayacağını söylüyor.

Ukrayna lideri yarın da Paris’ten Münih’e geçerek Münih Güvenlik Konferansı’nda bir konuşma yapacak. Zelenski’nin konferans çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris dahil yetkililerle, çeşitli ikili görüşmelerde bulunması planlanıyor.

VOA tarafından geçilen Ukrayna ve Almanya arasında güvenlik ortaklığı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna ve Almanya arasında güvenlik ortaklığı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna ve Almanya arasında güvenlik ortaklığı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.