Ukrayna Tahılı Yüklü Gemi Ahırkapı Açıklarında Bekliyor

Ukrayna Tahılı Yüklü Gemi Ahırkapı Açıklarında Bekliyor

ABONE OL
21:49 - 02/09/2022 21:49
Ukrayna Tahılı Yüklü Gemi Ahırkapı Açıklarında Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Panama bandıralı ‘‘Lady Zehma’’ isimli kuru yük gemisi dün akşam dümen arızası nedeniyle İstanbul Boğazı’nda bulunan Bebek semti açıklarında karaya oturdu.

Türkiye saati ile 21.30’da meydana gelen olay sonrası Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Boğazı’nı transit geçişe kapadı.

Gemi 3 bin 300 ton Ukrayna tahılı taşıyor

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin koordinasyonunda çok sayıda kurtarma gemisi, römorkör ve kılavuz kaptan gemisini bölgeye sevk etti ve yaklaşık 3,5 saat süren kurtarma çalışmaları sonrası gemi yeniden yüzdürüldü.

30 Ağustos’ta Ukrayna’nın Çornomorsk Limanı’ndan yüklenen 3 bin 300 ton mısır ile yola çıkan Panama bandıralı gemi Ahırkapı açıklarına demirledi.

Lady Zehma hala Ahırkapı’da demirli

İstanbul Boğazı, sabaha karşı saat 03.00 sularında yeniden deniz trafiğine açıldı. Lady Zehma’nın Ahırkapı’daki bekleyişi sürüyor.

Birleşmiş Milletler Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki denetim ekiplerinin denetimlerini tamamlaması ve karaya oturmanın verdiği hasarın teknik kontrollarının tamamlanmasının ardından ‘‘Lady Zehma’’ yeniden yola çıkacak.

3 bin 300 ton Ukrayna mısırı yüklü gemi, İtalya’nın Ravenna Limanı’na yükünü boşaltacak.

Bugüne kadar Ukrayna’dan 1,7 milyon tahıl ürünü dünya piyasasına sevk edildi

22 Temmuz’da Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in İstanbul’da imzaladığı Tahıl Koridoru Antlaşması sonrası 1 Ağustos itibariyle 68 gemi dünyanın dört bir tarafına tahıl ürünleri götürmek üzere Ukrayna’nın Odesa, Çornomorsk ve Yüzni limanlarından ayrıldı.

Bugüne kadar verilen bilgilere göre toplam 1,7 milyon ton Ukrayna tahılı dünya limanlarına gönderildi.

VOA tarafından geçilen Ukrayna Tahılı Yüklü Gemi Ahırkapı Açıklarında Bekliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna Tahılı Yüklü Gemi Ahırkapı Açıklarında Bekliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna Tahılı Yüklü Gemi Ahırkapı Açıklarında Bekliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.