Ukrayna Savunma Temas Grubu’ndan Kiev’e yeni yardım kararı

Ukrayna Savunma Temas Grubu’ndan Kiev’e yeni yardım kararı

ABONE OL
19:25 - 20/03/2024 19:25
Ukrayna Savunma Temas Grubu’ndan Kiev’e yeni yardım kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya‘daki Ramstein Üssü‘nde bir araya gelen “Ukrayna Savunma Temas Grubu”, Ukrayna’ya desteği arttırarak sürdürme kararı aldı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının hemen ardından, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin himayesinde yaşama geçirilen ve Almanya’daki Ramstein Hava Üssü‘nde 20. kez düzenlenen buluşmaya toplam 50 ülkenin savunma bakanları ve üst düzey askeri temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Austin, Moskova’nın savaşı kazanmaması ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in başarılı olmaması için her şeyin yapılması gerektiğini kaydetti ve “ABD, Ukrayna’nın başarısız olmasına izin vermeyecek, bu koalisyon Ukrayna’nın başarısız olmasına izin vermeyecek ve özgür dünya buna izin vermeyecek” dedi.

Ukrayna’nın savunması için yapılan harcamaları “Batılı ülkelerin ortak güvenliğine yapılan bir yatırım” olarak tanımlayan Austin, “Kendimizi kandırmayalım. Putin, Ukrayna ile yetinmeyecek. Başkanı Joe Biden’ın dediği gibi, Ukrayna’nın yanında durur ve savunması için ihtiyaç duyduğu silahları sağlarsak, Ukrayna Putin’i durdurabilir” şeklinde konuştu.

Ukrayna’ya gelecekte bir ordu kurması için de yardım edileceğini belirten ABD Savunma Bakanı, bunun uzun vadeli güvenlik sağlayacağını vurguladı.

Austin, ABD’nin geçen hafta Ukrayna için 300 milyon dolarlık destek paketi açıkladığını da hatırlattı ve bunun Ukrayna’yı hava ve tanksavar savunmasında destekleme amaçlı olduğunu kaydetti.

ABD Savunma Bakanı “Rusya, Putin’in emperyal hayalleri için korkunç bir bedel ödedi” derken, savaşın başlamasından bu yana en az 315 bin Rus askerinin öldüğünü ya da yaralandığını öne sürdü.

Almanya’dan 500 milyon Euroluk yeni yardım

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius da Ukrayna için Almanya’dan 500 milyon Euro tutarında yeni bir yardım paketi hazırlanacağını açıkladı.

Pistorius, bu paketin Federal Ordu’nun stoklarından 10 bin adet mühimmatı da içerdiğini ve teslimatın hemen başlayacağını söyledi.

Almanya‘nın ayrıca Çek Cumhuriyeti‘nin vaat ettiği 180 bin adet mühimmatın maliyetini de karşılayacağını duyuran bakan, bu teslimatın aşamalı olarak gerçekleştirileceğini ve en geç yaz aylarında başlayacağını ifade etti.

Savunma Bakanı, Almanya’nın Ukrayna’ya ayrıca piyadeler için 100 zırhlı araç ve 100 nakliye aracı göndereceğini açıkladı.

Pistorius, Alman askerinin Ukrayna topraklarına ayak basmayacağı yönündeki tutumlarında değişiklik olmadığını kaydetti.

Buluşmada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna’ya kara gücü gönderilmesi yönündeki çağrılarının konuşulup konuşulmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Macron, Ukrayna’ya kara birliklerinin konuşlandırılmasından yana tavır alırken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz buna kesinlikle karşı çıkıyor; ayrıca Taurus seyir füzeleri tedarik etmeyi reddediyor.

500 kilometre menzili olan Taurus füze başlıklarının Ukrayna’ya verilmesi durumunda, belirlenen hedeflerin kolay bir şekilde vurulacağından hareketle savaşın kaderini belirleyeceği ileri sürülüyor.

ABD’den sonra Ukrayna’ya en fazla yardımı gönderen ülke olan Almanya, bugüne kadar Kiev‘e dört Iris-T hava savunma sistemi, iki Patriot bataryası, 52 Gepard uçaksavar tankı, 90 adet Marder tipi piyade savaş aracı, 30 adet Leopard 1 ve 18 adet Leopard 2 tank teslim etti.

.

VOA tarafından geçilen Ukrayna Savunma Temas Grubu’ndan Kiev’e yeni yardım kararı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna Savunma Temas Grubu’ndan Kiev’e yeni yardım kararı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna Savunma Temas Grubu’ndan Kiev’e yeni yardım kararı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.