Ukrayna Savunma Temas Grubu Ramstein’da bir araya geldi

Ukrayna Savunma Temas Grubu Ramstein’da bir araya geldi

ABONE OL
12:34 - 19/03/2024 12:34
Ukrayna Savunma Temas Grubu Ramstein’da bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ukrayna‘ya nasıl daha fazla askeri yardım yapılabileceği tartışmaları sürerken, “Ukrayna Savunma Temas Grubu” üst düzey temsilcileri Almanya‘da bir araya geldi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının hemen ardından, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin himayesinde yaşama geçirilen ve geleneksel olarak Almanya’daki Ramstein Hava Üssü‘nde düzenlenen buluşmaya Austin’in yanısıra, aralarında Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Ukraynalı mevkidaşı Rüstem Umerov’un da bulunduğu, toplam 50 ülkelenin savunma bakanları ve üst düzey askeri temsilcileri katılıyor. Toplantının Almanya saati ile 16.30 sularında bir basın toplantısıyla sona ermesi planlanıyor.

Buluşmada Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta Batılı müttefiklerin Ukrayna’ya olan askeri destekleri konusunda son haftalarda yaşanan tartışmaların ele alınacağı öğrenildi.

Önceki toplantılardan farklı olarak bu kez konu somut bir silah sisteminin Ukrayna’da konuşlandırılması değil; o yüzden ABD’li Bakan Austin’in, müttefiklerle Ukrayna için gerekli askeri teçhizatın finansmanı ve Ukraynalı askerlerin eğitiminde ortaklık yürütülmesi gibi meseleleri de masaya getireceği bildirildi.

Amerika’nın, Almanya ve diğer Avrupalı NATO ülkelerinin Avrupa’da silah üretimini hızlandırmaları ve Ukrayna’ya yardımlarını artırmaları için daha fazla mali kaynak sağlamaya hazır olduğu haber alınırken, Savunma Bakanı Austin‘in, müttefiklerin Ukrayna’yı bir bütün olarak desteklemeye devam etmesini önereceği bildirildi.

Austin, buluşma öncesinde Ukrayna Temas Grubu’nu, “Ukrayna’ya güvenlik yardımını koordine eden en önemli organ” olarak tanımlarken, “Müttefiklerin mevcut ve gelecekteki kolektif savunma ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak için transatlantik savunma sanayi tabanını güçlendirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Buluşmada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna’ya kara gücü gönderilmesi yönündeki çağrılarının konuşulup, konuşulmayağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Macron, Ukrayna’ya kara birliklerinin konuşlandırılmasından yana tavır alırken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz buna kesinlikle karşı çıkıyor; ayrıca Taurus seyir füzeleri tedarik etmeyi reddediyor.

500 km menzili olan Taurus füze başlıklarının Ukrayna’ya verilmesi durumunda, belirlenen hedeflerin kolay bir şekilde vurulacağından hareketle savaşın kaderini belirleyeceği ileri sürülüyor.

.

VOA tarafından geçilen Ukrayna Savunma Temas Grubu Ramstein’da bir araya geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna Savunma Temas Grubu Ramstein’da bir araya geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna Savunma Temas Grubu Ramstein’da bir araya geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.