Ukrayna Ordusu İlerlerken Macron Putin’le Görüştü

Ukrayna Ordusu İlerlerken Macron Putin’le Görüştü

ABONE OL
00:40 - 12/09/2022 00:40
Ukrayna Ordusu İlerlerken Macron Putin’le Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna ordusu haftanın son gününde de ilerleyişini sürdürdü ve Harkiv bölgesinde bazı bölgeleri geri aldı. Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’le telefonda görüştü. Görüşmenin gündeminde tahıl ihracatıyla Zaporijya nükleer santrali vardı.

Ukrayna ordusu ülkenin kuzeydoğusunda ilerleyişini sürdürüyor. Harkiv bölgesinde Rus ordusu geri çekilmeye zorlanırken geride önemli miktarda silah ve mühimmat bıraktı.

Ukrayna ordusu İzyum’dan görüntü paylaştı. Bölge bir dönem Rusya’nın Ukrayna’daki kuzey cephesi için önemli bir komuta merkeziydi.

Ukrayna askerleri ayrıca Chakalovske kasabasında da bir kez daha Ukrayna bayrağını dalgalandırdı.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmenin gündeminde tahıl ihracatı ve Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Ukrayna’daki Zaporijya santrali de vardı.

Nükleer santralin şu an için bulunduğu durumdan Rus güçleri sorumlu tutan Macron’a karşılık Putin Ukrayna güçlerini suçladı.

Rusya ve Ukrayna santralin çevresindeki bombalamalar nedeniyle birbirlerini suçluyor. Bombalamalar nedeniyle büyük oranda radyasyon sızıntısından endişe ediliyor.

Pazar günü bir ara radyasyon sızıntı ihtimaline karşı santraldeki son reaktörün de kapatıldığına dair haber kamuoyuna yansımıştı.

Görüşmeyle ilgili Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un Ukrayna’daki Rus operasyonlarının devam etmesini kınadığı ve bunun en kısa sürede sona erdirilmesi çağrısı yaptığı kaydedildi.

Macron Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması talebini yineledi. Açıklamaya göre ayrıca görüşmede Macron, Zaporijya nükleer santralinin güvenliğinin sağlanması konusunda ısrar etti.

Macron’un görüşmede Putin’den Rusya’nın Ukrayna ve Türkiye ile Birleşmiş Milletler gözetiminde yaptığı anlaşmanın, ihraç edilen tahılın en acil ihtiyacı olanlara gidecek şekilde uygulanmasını sağlamasını istediği de kaydedildi.

VOA tarafından geçilen Ukrayna Ordusu İlerlerken Macron Putin’le Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna Ordusu İlerlerken Macron Putin’le Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna Ordusu İlerlerken Macron Putin’le Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.