Uğur Şahin: Üçüncü aşı için 6 ay yerine 3 aylık süre

Uğur Şahin: Üçüncü aşı için 6 ay yerine 3 aylık süre

ABONE OL
21:47 - 19/01/2022 21:47
Uğur Şahin: Üçüncü aşı için 6 ay yerine 3 aylık süre
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şahin yeni virüs varyasyonu olan Omikron nedeniyle bekleme süresinin azaltılmasını tavsiye ediyor.

Alman Spiegel dergisine konuyla ilgili röportaj veren Şahin, Omikron varyantına göre, sadece 2 aşıyı olanlar yeterli korunma sürecinde değiller’ dedi. Şahin, “Omikron bu şekilde yayılmaya devam ederse bilimsel açıdan 3. aşının 3 ay sonra yapılması tavsiye edilir” dedi. Şahin ayrıca tavsiye ettiği bu uygulamanın, İngiltere’de zaten yapıldığını da belirtti.

Biontech şirketi Omikron varyantının ortaya çıkmasının hemen ardından koruyuculuğu arttırmak için çalışmalara başlamıştı.

Alman aşı komisyonu ise şimdiye kadar genel olarak aşılama süreci için 6 ayın yeterli olduğunu, sürenin sadece yeterli aşı bulunması ve istisnai durumlarda 5 aya indirmenin mümkün olabileceğini bildirmişti.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Uğur Şahin son yaptığı açıklamada üçüncü aşı için 6 ay yerine 3 aylık süre | Haber gündem haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Uğur Şahin son yaptığı açıklamada üçüncü aşı için 6 ay yerine 3 aylık süre | Haber gündem haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.