Twitter ve Musk Anlaşma Yolunda

Twitter ve Musk Anlaşma Yolunda

ABONE OL
00:40 - 26/04/2022 00:40
Twitter ve Musk Anlaşma Yolunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Sosyal medya devi şirketi Twitter’ın, Tesla’nın kurucusu ve sahibi Elon Musk’ın satın alma teklifini ciddi şekilde değerlendirdiği belirtildi. Musk, son olarak Twitter’ın tamamını satın almak için 43 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan ve ABD medyasına yansıyan haberlere göre Twitter, bugün ilerleyen saatlerde hisse başına 54,20 dolar üzerinden bir anlaşma sağlandığını ilan edebilir. Ancak uzmanlar yine de anlaşma açıklanana kadar sürpriz geri dönüşler olabileceğine dikkat çekiyorlar.

Basına yansıyan bu gelişmelere karşın Twitter şirketinden ya da Elon Musk’tan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Twitter hisseleri haberlerin üzerine yaklaşık yüzde 4,5’lik bir değer kazancıyla işlem görüyor.

Yaklaşık 4 gün önce Elon Musk, Twitter’ı ne şekilde satın alacağına dair finansal ayrıntıları açıklamıştı. Musk, Twitter’ı, aralarında Morgan Stanley’in de bulunduğu bazı finans kurumlarının sağlayacağı finansmanla satın alacağını açıkladı.

Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu ve sahibi Musk, dünyanın en zengin kişisi ünvanına sahip. Musk, hali hazırda Twitter’ın yüzde 9’luk hissesinin de sahibi. Elon Musk, yüzde 9 hisseye sahip olmasının ardından şirketin yönetim kuruluna girmeyi reddetmiş ve son olarak 14 Nisan tarihinde 43 milyar dolarlık satın alma teklifini açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen Twitter ve Musk Anlaşma Yolunda haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Twitter ve Musk Anlaşma Yolunda haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Twitter ve Musk Anlaşma Yolunda haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.