Twitter Davası Durduruldu

Twitter Davası Durduruldu

ABONE OL
10:57 - 07/10/2022 10:57
Twitter Davası Durduruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Delaware’de yargıç Kathaleen McCormick, milyarder işadamı Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolar ödeyerek devralmasına olanak tanıyacak bir adım attı.

McCormick, Musk’a zaman tanımak için Twitter’ın işadamı aleyhindeki davasının, duruşma arifesinde durdurulmasına karar verdi.

Dava 28 Ekim saat 17.00’ye kadar durduruldu. Bu sürenin, Musk’ın anlaşmayı finanse etmesine izin vermesi bekleniyor.

Yargıç, anlaşmanın belirtilen tarihe kadar tamamlanmaması halinde tarafların Kasım ayında bir duruşma planlamak için kendisiyle temasa geçeceğini söyledi.

Musk’ın 17 Ekim’de mahkemeye çıkması planlanıyordu.

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su olan Musk, Pazartesi günü Twitter’a, fikrini değiştirerek kendisine açtığı davayı düşürmesi halinde Nisan ayında varılan anlaşma ile Twitter’ı hisse başına 54,20 dolara satın almak için yapılan anlaşmaya uymayı önerdi.

Buna cevaben Twitter, Musk’tan gelen mektubu aldıktan sonra işlemi hisse başına 54,20 dolardan kapatmayı planladığını söyledi. Ancak şirket, milyarder Tesla CEO’suna karşı açtığı davayı düşüreceğini söylemedi.

Twitter’ın hukuk ekibi ve Musk’ın avukatları, karşılıklı güvensizliği aşma ve anlaşmaya varmak için süreç başlatma girişimlerini Salı günü hakime bildirdi.

Musk’ın karar değişikliği, anlaşmadan çekilme girişimi üzerine Twitter tarafından hakkında açılan davanın Delaware’de başlamasına iki haftadan kısa süre kala geldi.

VOA tarafından geçilen Twitter Davası Durduruldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Twitter Davası Durduruldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Twitter Davası Durduruldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.