Türkü Pınarı Konseri yürekleri dağladı

Türkü Pınarı Konseri yürekleri dağladı

ABONE OL
22:26 - 29/02/2020 22:26
Türkü Pınarı Konseri yürekleri dağladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’de tanınan bağlama üstadı ve yorumcularından Sıddık Doğan’ının „Türkü Pınarı “Konserleri dizisi öğrencileriyle birlikte tüm hızıyla devam ediyor.

Berlin Wedding ilçesi Müzik Okulu konser salonunda düzenlenen bağlama üstadı Sıddık Doğan yönetimindeki konserin açılış ve selamlama sunumunu gazeteci Ercan Biçen gerçekleştirdi.

Suriye`deki hain saldırı ve acı olaylardan dolay konseri ertelemeyi düşündüklerini, ancak yaşamın devam ettiğine dikkat çeken Ozan Sıddık Doğan, „Türkiye’de yaşanan acı olaylarda hayatlarını kaybeden 33’gencecik Mehmetçiklerimizin ruhları şad olsun” diyerek, onların anısına iki eser seslendirdi.

Yine mi gurbette kara haber var, Açı ölüm, neredesin gönül sözlüm, eserlerinden sonra koro ve solo eserlere geçilerek Seher yeli nazlı yere bildir beni, Magosa limanı, ben yürürüm yane yane, Gül bir daha, Ne çare kar etmez ahım, Mevla’m birçok dert vermiş, Çiğdem derki ben alayım, Bahçe duvarından aştım ve Yüce dağ başında yanar bir ışık adlı eserlerle konserin birinci bölümü son buldu.

Konserin ikinci bölümünü başında Berlin’in tanınmış işverenlerinden Hasan Babur’un okuduğu „ANAM “şiiri, seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

Daha sonra koro ve solo türkülerine geçildi. Ben seni sevdiğimi dünyalara bildirdim, Müdür beyin yeşil kürkü, Çamlı belden çıktım yaya, Yar ben sana eş olam, hele dadaş hoşmuşsan, İnce giyerim ince. Eserleriyle konser son buldu.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin
Fotoğraflar: Sadik Karslı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.