Türkler, Nürnberg Şehir hastanesine 21 bin 404 Euro bağış yaptı

Türkler, Nürnberg Şehir hastanesine 21 bin 404 Euro bağış yaptı

ABONE OL
23:40 - 24/04/2020 23:40
Türkler, Nürnberg Şehir hastanesine 21 bin 404 Euro bağış yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de yaşayan Ekonomist İsmail Akpınar öncülüğünde, DİTİB Kuzey Bavyera Başkanı Hasan Aslan ve UID (Uluslararası Demokratlar Birliği Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman’ın desteği ile, “Türk Vatandaşları Yardım Kampanyası “adı altında, Koronavirüs’ten korunma amacıyla Nürnberg Kuzey Hastanesi için (NORD KLİNİKUM) düzenlenen bağış kampanyasında toplanan 21.404 Euro (Yirmi bir bin bin dört yüz dört Euro), Hastane Baştabibi Prof. Dr. Achim Jockwig’e teslim edildi.

TESLİMDE, BAŞKONSOLOS DENİZ’DE HAZIR BULUNDU

Sağlık Güvenliği nedeniyle, Hastane ana girişinde gerçekleşen mini teslim töreninde, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Serdar Deniz, Ekonomist İsmail Akpınar, Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı Marcus König, Nord Klinikum Hastanesi Baştabibi Prof.Dr. Achim Jockwig hazır bulundu.

CENGİZ AYMATOV TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Nürnberg’in en köklü ve tam teşekküllü hastanesi olan Nord Klinikum’da, Kırgızların Dünyaca ünlü yazarı Cengiz Aymatov, 2008 yılında burada böbrek yetmezliğinden tedavi görmüş ve hayatını kaybetmişti.

TÜRKLERİN YARDIMI TAKDİR TOPLADI

Törende hazır bulunan Nürnberg’in yeni Belediye Başkanı Marcus König yaptığı açıklamada, yardım girişimini çok önemsediğini, bu girişimle Nürnberg’de yaşayan Türklerin sorunlarla birebir ilgilendiğini belirtti. Hastanede zor şartlarla çalışan elamanlarla Türklerin dayanışma içinde olduğunun altını çizen König,21.404 Euro’nun kısa zamanda toplanmasını takdirle karşıladığını dillendirdi. Marcus König ayrıca Türklerin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

HASTANE BAŞTABİBİ JOCKWİG DUYGULANDI

Kampanya için teşekkürlerini sunan Hastana Baştabibi Prof. Dr. Achim Jockwig’de, Türk insanının bu bağış kampanyasına katılması bizi özellikle duygulandırdı dedi. Jodckwig, yapılan bağışla, hastane personeli ve hastalara koruyucu maskeler ve kıyafetler alınacağını söyledi. Türk insanının, yardımları için teşekkürlerini sundu.

BAŞKONSOLOS TEŞEKKÜR ETTİ

Nürnberg başkonsolosu Serdar Deniz’de, yaptığı açıklamada, başta, İsmail Akpınar’a ve “Türk İnisiyatif Grubuna “teşekkür etti. Türklerin bu yardımı ile, Alman dostları ile mücadele kapsamında, Türk- Alman ilişkilerini, daha da derinleştirdiğini ifade eden Serdar Deniz, bu yardım için tüm samimiyetimle vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.