Türkler, Almanya'da kapışacak

Türkler, Almanya'da kapışacak

ABONE OL
01:37 - 16/06/2019 01:37
Türkler, Almanya'da kapışacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Türkler, Almanya’da kapışacak

Bir tarafta Alman kulübü için dövüşen Türk asıllı eski dünya şampiyonu Fırat Arslan, diğer yanda Türk boks kulübü için dövüşen ve ekibi tamamıyla Türklerden oluşan Rus boksör Alexander Alekseev. Bu büyük kapışmanın sonunda kazanan mutlaka Türkler olacak.

Bu anlatması zor ancak, neresinden bakarsanız bakın Türklerin ağırlıklı olduğu müsabaka dünyanın nefesini kesecek. Eurosport kanalından tüm dünyada 120 milyon izleyiciye naklen yayınlanacak olan kapışma; Afrika’dan Kanada’ya, Rusya’dan Moğolistan’a kadar dünyanın dört bir yanından izlenecek. Ayrıca bu dev kapışmanın galibi dünya şampiyonluğu maçı için dövüşmeye hak kazanmış olacak. Özbekistan’ın Taşkent şehrinde doğan Rus asıllı Alekseev ile Fırat Arslan Mayısın 11’inde Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaletine bağlı Göppingen kentinde ringe çıkacak. Alman kulübü için dövüşen Fırat Arslan, aynı zamanda eski yarı ağırsıklet dünya şampiyonu. Şu anda Avrupa yarı ağırsıklet kemerini elinde bulunduran Rus boksör Alekseev, Türk tarihinin ilk profesyonel boks antrenörü Bülent Başer, Oktay Urkal ve Klitshko’nun antrenörü Fritz Sdunek ile birlikte Hamburg kentinde yoğun bir antrenman temposu içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.
Erol Ceylan, ”bu maçı alacağız”
EC Boks Kulübünün promotörü Erol Ceylan boksörlerine güvendiğini belirterek, ‘Alekseev şu an formunun zirvesinde. Antrenmanlarda gösterdiği performanstan çok memnunum. Göppingen’deki maçı kazanacağımıza olan inancım tamdır. Gecenin galibi dünya şampiyonluk maçına çıkacak. O gece köşemizde de dünyaca ünlü isimler yer alacak: Bülent Başer, Oktay Urkal ve Klitshko’nun antrenör Fritz Sdunek’de Alekseev’in köşesinde görev alacak. Bizim maçtan bir hafta önce Marco Huck ve Ola Afolabi arasında yapılacak olan dünya şampiyonluk maçının galibi rakibimiz olacak. Ola Afolabi Klitshko’ların boksörüdür ve şu anda bizim salonumuzda antrenmanlarını sürdürüyor. Fırat Arslan’ın bir önceki rakibi Orlando Antonio Farias’ı Alekseev ile sparring dövüşleri yapması için getirdik ve şu anda birlikte antrenman yapıyorlar’ şeklinde konuştu.
Gökalp bomba gibi
Göppingen’deki EVS Arena’da gerçekleşecek olan boks galasında Gökalp Özekler de Fransız rakibi Mouez Fhima karşısında WBC Akdeniz kemeri için yumruk sallayacak. Yoğun bir antrenman atmosferi içerisinde olduğunu belirten boksörümüz yaptığı açıklamada, ”Kulübümüz EC Boks Kulübü çatısı altında muhteşem antrenörlerle yolumuza devam ediyoruz. Klitshko’nun antrenörü Fritz Sdunek, Bülent Başer ve Oktay Urkal ile birlikte çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Hedefim dünya şampiyonu olarak ülkemizin adını dünyanın zirvesine altın harflerle yazdırmaktır’ dedi. Gökalp’in dünyanın en iyi boksörleri arasında yer aldığını belirten Promotör Erol Ceylan, ‘Gökalp’in rakibi çok güçlü bir boksör ve zorlu bir mücadele sonucu sporcumuz onun üstesinden gelecektir. Bu karşılaşma Gökalp’i dünya sıralamasının üstlerine doğru taşıyacaktır ve onu dünyanın zirvesinde göreceğime olan inancım tamdır. Gökalp çok sert ve atak bir boksör olduğu için rakip bulmakta zorlanıyoruz. En büyük hedefimiz ülkemizde bir gece düzenleyerek Türkiye’de boksörlerimizin başarılarını izleyicilerimizle paylaşmaktır” şeklinde konuştu.

turk-boks-kars-b.jpg

ha-ber.com / Stuttgart 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.