“Türkiye’yi Operasyon Yapmaması İçin İknaya Çalıştık”

“Türkiye’yi Operasyon Yapmaması İçin İknaya Çalıştık”

ABONE OL
13:01 - 16/06/2022 13:01
“Türkiye’yi Operasyon Yapmaması İçin İknaya Çalıştık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, “Türkiye’yi Suriye’ye askeri operasyon yapmaması için ikna etmeye çalıştıklarını” söyledi.

TASS Rus devlet haber ajansına göre Lavrentyev dün, Kazakistan’da yapılan görüşmelerde Türkiye’yi Suriye’ye operasyon yapmaması için ikna etmeye çalıştı.

Lavrentyev, “Onları (Türkiye’yi) sorunun şiddete başvurmadan barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğine ikna etmeye çalıştık, zira bu tırmanmaya yol açabilir” dedi.

Suriye krizine çözüm amaçlı oluşturulan Astana görüşmelerinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran heyetleri dün Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da biraraya gelmişti.

Görüşmelere Türkiye’den Dışişleri Bakanlığı Suriye Genel Müdürü Büyükelçi Selçuk Ünal, Rusya’dan Suriye Özel Temsilcisi Alexandr Lavrentyev, İran’dan ise Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı başkanlığındaki heyetler katılmıştı.

Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev dün de Türkiye’nin olası operasyonunu “akıllıca bulmadığını” söyleyerek, “operasyonun durumu tırmandırıp, istikrarsızlığı arttıracağını” dile getirmişti.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası askeri operasyona ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu” dile getirirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Saldırılar sürerken elimiz kolumuz bağlı kalamayız” demişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta Ankara’ya yaptığı ziyarette, Türkiye’nin terör tehdidi gerekçesiyle Suriye’nin kuzeyine yönelik yeni sınır bir ötesi operasyon hazırlığına karşı “İdlib’teki terör tehdidi” konusunda yapılan mutabakatı gündeme getirmiş ve Ankara’nın hassasiyetini anlamakla yetindiğini söylemişti.

ABD ise olası operasyondan kaygı duyduğunu sıklıkla dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price geçen hafta yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası askeri operasyonunun IŞİD’le ortak mücadele çabalarını gerileteceğini” ifade etmişti.

VOA tarafından geçilen “Türkiye’yi Operasyon Yapmaması İçin İknaya Çalıştık” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye’yi Operasyon Yapmaması İçin İknaya Çalıştık” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye’yi Operasyon Yapmaması İçin İknaya Çalıştık” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.